I Forsby skålades det för sommaren – evenemanget lockade över 300 gäster

Onsdagen den 10.7 ordnades det ett ”Oodi kesälle”-evenemang vid Forsby mångsidiga servicecentral, där man firade sommaren samt centralens invånare, kunder och anhöriga. Gästerna njöt av det somriga programmet samt grekisk paj, Pommac och jordgubbar. Evenemangets huvudprogram var en utomhuskonsert av sångerskan Anne Mattila.

Vädret var på vår sida och evenemanget lockade hundratals gäster som tillbringade sommardagen i parkens Medvind-område. En del av gästerna hade besökt liknande evenemang tidigare, eftersom de arrangeras på onsdagar från början av maj till slutet av september. Onsdagen den 17.7 är det bl.a. mommodisco med glassbar. En del av gästerna deltog dock för första gången, såsom invånaren Mattijuhani Koponen.

”Det är intressant att delta i det här, jag flyttade först igår hit till Forsby så detta är första evenemanget jag går på. Det är dessutom en vacker sommardag och varmt väder, vilket är trevligt. Jag har inte sett Anne Mattila tidigare, så det väntar jag på”, berättade Mattijuhani.

Servicecentralens ledare Anneli Walldén berättade, att förberedelserna inför evenemanget har varit omfattande. ”Konserten, tälten och serveringen har möjliggjorts på grund av donationer. Donationerna har även möjliggjort att hemvårdens kunder kan delta idag, eftersom taxin har kunnat hämta dem hemifrån. Underbart att kunna erbjuda så här fint program till gästerna.”

Anneli öppnade evenemanget genom att önska alla välkomna och presentera dagens program. Sedan hade sjukhuspastorn Anne-Mari Oikarinen och kantorn Mikko Helenius allsång. Den blomstertid nu kommer sjöngs både på finska och svenska. Sången var helt klart bekant för gästerna och skapade stämning inför resten av evenemanget.

Evenemanget kulminerade i sångerskan Anne Mattilas väntade konsert. Innan konserten började klappade och ropade gästerna ”Anne, Anne, Anne!”, som sångerskan klart hörde då hon sedan kom gående längst parkstigen mot scenen, som var pyntad med blomsterkransar och flaggor. Bakom scenen skymtade en stor midsommarstång som var kvarlevor från sommarens midsommarfest. ”Jag undrade vems namn ni ropade, men konstaterade sedan att det är ju mig ni ropar på!”, sade Anne i början av konserten. Annes vackra stämma fyllde parken och gästerna fick njuta av den imponerande utomhuskonserten. I slutet av konserten överräckte en av invånarna en blombukett åt Anne som tack.


Scenen som Anne Mattila uppträdde på var  pyntad med blomsterkransar och flaggor


DELA