Unga människor i Brunnsparken.

Är du på väg till flyguppvisningen i Brunnsparken – kom och ta coronavaccinet på samma gång

Om du är på väg till flyguppvisningen i Brunnsparken på fredagen 6.8 kan du samtidigt få den första dosen av coronavaccinet, om du ännu inte har fått den.

Vacciner ges framför Café Ursula kl. 11–15, Ehrenströmsvägen 3.

Ta med dig ID- eller FPA-kortet och var förberedd att stanna i uppföljning i 15 minuter efter vaccinet. Om du vill kan du samtidigt boka tid till boostervaccinet som ges efter 8–12 veckor.

I Helsingfors vaccineras för närvarande 16-åringar och personer som är äldre än det och 12–15-åringar som hör till en riskgrupp.

Om tiden eller platsen inte passar dig så kan du se om någon annan popup-vaccinationstid den här veckan skulle passa bättre. Popup-vaccinationspunkter finns på olika ställen i Helsingfors.

Vacciner ges utan tidsbeställning också vid vaccinationspunkterna

Du kan få den första dosen av coronavaccinet utan tidsbeställning också vid Busholmens, Malms, Kvarnbäckens och Mässcentrets vaccinationspunkter vardagar kl. 10–15.15 och lördagar kl. 11–15.15.

För boostervaccinet ska man tills vidare beställa tid. Du kan beställa tid enkelt på coronavaccinbokning.fi.

Du kan också beställa vaccinationstid genom att ringa tidsbeställningen för coronavacciner, tfn 09 310 46300 (vardagar kl. 8–18). Om vi inte genast kan svara på ditt samtal, ringer vi tillbaka inom 1–3 dagar.

Läs mer om vaccinet.


Bild: Helsingfors material bank / Marja Väänänen