Barn som sträcker upp händerna.

12–15-åringar får coronavaccin vid vaccinationspunkterna även utan tidsbokning - vaccinationerna har gått bra i Helsingfors skolor

I Helsingfors har 12-åringar och äldre vaccinerats i skolorna den här veckan. Vaccinationerna har gått bra och nästan 70 procent av 12-15-åringarna är redan vaccinerade.

Vaccinationer fortsätter i skolorna till nästa måndag den 23 augusti. 12–15-åringar kan också bli vaccinerade utan tidsbokning vid vaccinationspunkterna i Helsingfors som ligger på Busholmen, i Malm, Mässcentret och Kvarnbäcken. De kan också bli vaccinerade vid popup-vaccinationspunkterna.

”Det är riktigt bra att skolelever aktivt gått och vaccinerat sig. Jag uppmuntrar även de som funderar på att ta vaccinet att gå och vaccinera sig. Det är möjligt även utan tid, fast genast i morgon. Vi har också sammanställt material på vår webbplats för att stöda de som ännu funderar på om de ska vaccinera sig", säger Timo Lukkarinen, chefsläkare för hälsostationerna.

Den första dosen av coronavirusvaccinet fås utan tidsbokning vid vaccinationspunkterna eller popup-vaccinationspunkterna.

Walk-in-vaccination har fastställt sin popularitet. Förra veckan gick till exempel nästan 2 000 människor och vaccinerade sig utan bokad tid.

”Vi fortsätter att sträva efter att göra vaccinationen lätt och snabb. När skolvaccinationerna är klara kommer vi att öka popup-vaccinationspunkterna", säger Lukkarinen.

Ytterligare information:

Bild: Helsingfors bildbank / Heta Ängeslevä