Stensböle skidhall. Foto: Konsta Linkola

Skidsäsongen börjar i Helsingfors redan i oktober

Skidsäsongen startar exceptionellt tidigt i Helsingfors denna höst, när Stensböle skidhall (Lerduvevägen 4) öppnar sina dörrar för skidåkare.

"Det finns ny snö i hallen och skidspåren är som vanligt i perfekt skick. Vi har även förbättrat belysningen och bytt ut gamla ljusrör mot LED-lampor. I synnerhet båda gavlarna av hallen är nu bättre belysta än tidigare för en mera givande skidupplevelse", säger teamchefen Mircos Kienanen från Stensböle skidhall.

Även andra nyheter utlovas i Stensböle.

"Denna säsong öppnas hallen redan klockan sju på morgonen. Ändringen har tänkt betjäna i synnerhet de yrkesverksamma som nu kan åka skidor till exempel redan före arbetsskiftet", fortsätter Kienanen.

I övrigt har hallen samma tjänster som under tidigare år: Det finns totalt drygt en kilometer skidspår på två våningar med upp- och nedförsbackar. Basrundan är 850 meter lång och det extra spåret 200 meter. Skidspåren är 6–8 meter breda och lämpar sig för både klassisk och fri stil. I inträdesavgiften ingår alltid bastu efter skidturen. Glöm inte att ta med dig en euros mynt som pant för omklädningsskåpet. Kaféet i entréhallen har öppet dagligen kl. 7.00–20.00.

Också denna skidsäsong kan du förvara dina skidor i Stensböle skidhall. Därutöver erbjuds också bland annat uthyrning och underhåll av skidor under skidhallens öppettider.

Inträdestiderna till Stensböle skidhall
må–sö kl. 7.00–20.00
Skidhallen stänger kl. 21.00.

Prislista för Stensböle skidhall
Vuxna
– engångsavgift 14 euro
– 5 ggr 50 euro (+ 3 euro för nyckelkort)
– 10 ggr 90 euro (+ 3 euro för nyckelkort)
Övriga
– engångsavgift 12 euro
– 5 ggr 40 euro (+ 3 euro för nyckelkort)
– 10 ggr 70 euro (+ 3 euro för nyckelkort)
Barn (7–11 år)
– engångsavgift 10 euro
– 5 ggr 30 euro (+ 3 euro för nyckelkort)
– 10 ggr 50 euro (+ 3 euro för nyckelkort)

Familjebiljett, en vuxen med ett barn i åldern 7–11 år 15 euro
Barn under sju år får skida gratis i sällskap av en skidåkande vuxen som köpt en inträdesbiljett.

Stensböle skidhall >>