Sjötrafik, foto: Helsingfors stad

Sjötrafiksäsongen firas in på sjötrafikdagen den 18 maj

Njut av maritima Helsingfors och ta dig en upplevelseresa i Helsingfors skärgård. Sjösättningen av sommaren och båtsäsongen firas på sjötrafikdagen lördagen den 18 maj. Temadagen till ära ges specialerbjudanden och båtresor till halva priset.

De flesta sjötrafikföretag inleder sommarens vattenbusstransporter till Helsingfors öar i början av maj. Det finns cirka 300 öar och holmar utanför Helsingfors. Vissa är tillgängliga året runt och en del har trafik endast på sommaren.

Sjötrafikanternas erbjudanden under sjötrafikdagen

Norsö Line/Testpoint

Tur–retur-biljett för en vuxen för en dagsutflykt till Fagerö (normalpris 22 euro) till priset av en pensionärs-/studerandebiljett, dvs. 12 euro. Avgång från Nordsjö kl. 11 med retur från Fagerö kl. 15. Rutten tar cirka 55 min. per riktning.

Suomen Saaristokuljetus

Båtbiljetter till Högholmen, Mjölö, Skanslandet och östra skärgårdslinjen till halva priset. Högholmen deltar också genom att erbjuda inträdesbiljett för halva priset till de som kommit med båt. På Mjölö får den som köper en måltid på öns restaurang kaffe och bulle på köpet

IHA-Lines

Biljett till kryssning med båten Doris kl. 11.30, 14.00 eller 16.30 för 11 euro per person. Familjebiljett (2 barn och 2 vuxna) till samma avgångar endast 22 euro. För turen kl. 19.00 debiteras normalt pris (20 euro per person).

Strömma

Sightseeing-kryssning för två till priset av en. Avgångar från Kolerabassängen med en timmes mellanrum kl. 10.30–18.30.

JT-Line

Turer till Rönnskär, Sveaborg, Lonnan och Skanslandet till halva priset fram till kl. 16.00.

Med hjälp av HRT:s reseplanerare tar du dig enkelt ut till favoritöarna

De 26 öar som nås med den permanenta båttrafiken läggs in i HRT:s reseplanerare. Fagerö, Rönnskär, Ugnsholmen, Sveaborg, Lonnan, Vårdö, Degerö, Stenholmen, Kalvholmen, Mjölö, Skanslandet, Svartholmen, Flisholmen, Klippan, Skifferholmen, Stora Räntan, Blekholmen, Långören, Högholmen, Hamnholmen, Lekholmen, Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Gåsgrundet och Stora Kalvholmen.

Förutom andra trafikförbindelser till öarna ger reseplaneraren även information om förbindelsebåtarnas avgångshamnar och tidtabeller. Till reseplaneraren


Läs mer om Helsingfors öar och tjänsterna på dem på hel.fi/iskargarden