På sommaren kan man i Helsingfors kulturcentraler bekanta sig med galleriernas utställningar, delta i verkstäder eller ta sig en sväng i stadsdansen

De senaste besluten från huvudstadsregionens koordineringsgrupp för corona 10.6.2021 påverkar inte kulturcentralernas sommarverksamhet. Kulturcentralernas gallerier är öppna. Till det mångsidiga utbudet hör bland annat utställningar inspirerade av Helsingforsbiennalen, ett evenemang för samtidskonst. Kulturcentralerna bjuder på många utomhusevenemang på sommaren, som till exempel Annegårdens sommargård, stadsdansen som börjar 15.6 samt verkstäder för barn, unga och seniorer. Konserterna på Esplanadestraden fortsätter varje vecka.

På Stoaplanen under sommartisdagar har du chansen att sjunga inför en vild växtpublik i Stoa Goes Weird-växthuskaraoke, och under sommarkvällar på onsdagar skapar vi avstressande och somrig konst under handledning av Chloé Mahy-Hulkko. På Nortorgets Open Stage i Nordhuset kan man skapa ett litet uppträdande på egen hand med hjälp av idékort. På Gamlasgården på Cittertorget kan man lära sig stadsdans på sommarmåndagar. En motionsupplevelse för barn och deras familjer ordnas i Malms kulturhus park 17.6, 24.6 och 1.7. Det utlovas orientering, hinderbanor och annan rolig sysselsättning tillsammans med den egna familjen. På Annegården fortsätter odlingen i Helsingfors roligaste gemensamma trädgård. Den gemensamma trädgården sköts på tisdagar med odlingstalkon under handledning av trädgårdsmästare Janne Länsipuro.

Närmare upplysningar om sommarens verksamhet finns på kulturcentrens webbplatser.

Foto: Virpi Peltola.