Ny webbplats samlar Helsingfors stads evenemangsutbud

Helsingfors stad vill göra vardagen för helsingforsarna smidig. Inom utvecklingen av nya digitala tjänster har Helsingfors stad onsdagen den 11 november öppnat en ny webbplats, tapahtumat.hel.fi. Där finns stadens utbud av fritidsevenemang och även en del andra arrangörers evenemang sammanställda. Under 2021 kommer även hundratals fritidsaktiviteter för barn och unga som Helsingfors stad erbjuder att sammanställas på samma webbplats.

På tapahtumat.hel.fi finns en användarvänlig sökfunktion, med hjälp av vilken användaren kan söka innehåll och evenemang som hen är intresserad av, till exempel på tid, plats eller evenemangskategori. Den nya webbplatsen finns på finska, svenska och engelska. Du kan bekanta dig med webbplatsen tapahtumat.hel.fi här.

Webbplatsen och i synnerhet sökfunktionen har alltsedan starten utvecklats tillsammans med användarna. ”Stadsborna ville ha en webbplats för alla evenemang och fritidsaktiviteter i Helsingfors. Den nya webbplatsen tapahtumat.hel.fi sammanställer dem nu för första gången på en och samma webbplats. Målet är att stadsborna alltid ska hitta någonting nytt och lockande i tjänsten samt att de även kan hitta evenemang där som de annars inte ens skulle ha kommit på att söka efter”, säger chefredaktören för tapahtumat.hel.fi, Essi Eranka, vid kultur- och fritidssektorn.

Vid alla evenemang följs Institutets för hälsa och välfärd samt undervisnings- och kulturministeriets anvisningar om säkerhetsavstånd och hygienrutiner. På evenemang inomhus rekommenderas användning av ansiktsmask starkt. Mer information om gällande rekommendationer och restriktioner finns på Helsingfors stads webbplats Aktuellt om coronaviruset.

Bild: Freepik.com