Konferensen Intercity Youth samlar ungdomsarbetare från hela Europa i Helsingfors

Konferensen Intercity Youth (ICY) för samman yrkespersoner inom ungdomsarbete från Europas alla hörn på Tiivistämö i Helsingfors den 9–11 oktober 2019. Temana för ICY-konferensen i Helsingfors är inkluderande partnerskap inom ungdomsarbete, ungdomsaktivism och partnerskap med organisationer.

Intercity Youth logo

Konferensprogrammet består av intressanta keynote-anföranden av internationella och inhemska föreläsare, olika studiebesök i huvudstadsregionen samt funktionella verkstäder och föreläsningar om sådana projekt inom ungdomsarbete som fokuserar på partnerskap och aktivism. Det som konferensen framför allt erbjuder är möten för ungdomsarbetare från olika instanser och länder. Seminariespråket är engelska.

Keynote-anföranden hålls av bland annat biohacker och årets talare 2017 Teemu Arina, ungdomsforskare Tomi Kiilakoski, som fokuserar på undervisningsprogrammet för ungdomsarbete (NUPS), chef för skyddsverksamhet Leena Suurpää från Röda Korset samt ungdomsforskarna Marko Kovacic från Kroatien och Jon Ord från Storbritannien.
I verkstäderna får deltagarna bland annat sätta sig in i hur barnvänliga städer planeras i Belgien, hur ungdomar deltar i beslutsfattandet i Slovenien samt i den isländska modellen för ungdomsarbete. Deltagarna har ett flertal möjligheter att lära sig mer om olika former av ungdomsarbete i huvudstadsregionen, exempelvis hos Navigatorerna, operationen Pulssi!, ungdomsorganisationen Oranssi samt Stationens Barn.

Finlands EU-ordförandeskap och sammankomsten av europeiska sektordirektörer för ungdomsarbete i Finlandiahuset samtidigt med konferensen syns i konferensprogrammet i tillämpliga delar.

Mer information om konferensprogrammet: icyc.munstadi.fi