Gympastund återvänder till TV2

Det populära programmet Gympastund återvänder till TV2:s programutbud. Programmet börjar med reprissändningar den 21 september, och nya avsnitt börjar sändas på kanalen från och med måndagen den 16 november. Avsnitten visas vardagar klockan 08.50 och i repris klockan 12.50. Gympaavsnitten finns också på Yle Arenan.

Redan på våren uppmuntrade Yle och Helsingfors stad finländarna att motionera hemma under coronaepidemin. De tio minuter långa Gympastunderna började visas på TV2:s morgon under våren, och tittarna hittade dem genast. Som mest har avsnitten haft nästan 300 000 tittare i veckan.

Yle och Helsingfors stad har fått mycket respons om programmet, och många tittare har önskat en fortsättning. Gympastund har varit ett viktigt andningshål för många som tvingades skära ner på vardagsmotionen och inskränka sina livsmiljöer och kontakter under coronaepidemin. Gympastunderna ger en möjlighet till daglig motion och att ta hand om sin funktionsförmåga hemifrån.

De bekanta Gympastundsledarna kommer att filma 20 nya avsnitt under hösten som börjar visas på TV2 från och med måndagen den 16 november. Programmet kommer att ledas av bekanta ansikten och temana växlar dagligen precis som på våren. I planerna ingår både styrketräning och stretchning.

Gympastund har planerats så att den ena av de två ledarna alltid gör lite lättare rörelser till exempel sittande, medan den andra ledarens rörelser är tyngre. På så sätt kan olika ålders tittare med olika konditionsnivåer enkelt få in en motionsstund i sin dag och börja sin morgon eller ta en paus under arbetsdagen med en Gympastund. Alla avsnitt finns på Yle Arenan.

Avsnitten av Gympastund som redan visats finns på Yle Arenan