Försäljning av förhandsbiljetter testas i Georgsgatans simhall

I Georgsgatans simhall kommer man att pröva på efterlängtad förhandsförsäljning av biljetter under resten av året 1.10–20.12.2020. Förhandsbiljetter kommer att säljas till Georgsgatans simhalls andra våning från tisdag till söndag. På måndagar är simhallens andra våning stängd.

Nu kan man för första gången reservera inträde till Finlands första offentliga simhall, som togs i bruk 1928, på webben och betala på förhand till exempel på mobilen. Försöket ingår i Kultur- och fritidssektorns digitaliseringsprograms smidiga utveckling där man samlar in respons och data om webbreservationer och ‑betalningar för att förbättra kundupplevelsen inom idrottstjänsterna. Försöket utgör också en fortsättning på det motsvarande försöket som genomfördes på Gumtäkts friluftsbad förra sommaren.

Hälften av andra våningens hyttplatser, totalt 17, kommer till förhandsförsäljning på en gång. Förhandsförsäljningen omfattar inträdesbiljetter i alla prisgrupper (vuxna 16 €/barn 7–17 år 8 €/övriga 11 €/under 7 år 0 €). Rabattintyg för prisgruppen Övriga ska visas upp vid Georgsgatans simhalls kassa i samband med att förhandsbiljetter kontrolleras. I förhandsbiljettens pris ingår vilohytt, handduk, badrock (i mån av möjlighet), sittunderlag, simning samt tillgång till ångbastu, vedbastu och infraröd bastu. En kund kan skaffa högst fyra förhandsbiljetter per dag.

Man kan köpa förhandsbiljett till tre olika simturer: 13.00–15.00, 15.30–18.30, 19.00–21.00, varav den mellersta är tre timmar lång med en extra timme och en tilläggsavgift på nio euro. Förhandsbiljetter till Georgsgatans simhall kan köpas från och med den 21 september och sedan tre veckor på förhand, senast en timme före inträdet börjar.

Förhandsbiljetter till Georgsgatans simhalls andra våning kan reserveras och lösas in på adressen https://ssl.eventilla.com/cal/yrjonkadunuimahalli

Tills vidare ordnas separata simturer för damer och herrar i Georgsgatans simhall, så herrar ska köpa förhandsbiljetter för tisdagar, torsdagar eller lördagar, medan damer ska köpa biljetter för onsdagar, fredagar eller söndagar. På grund av hissrenoveringen är simhallen tyvärr inte tillgänglig tills vidare för dem som använder hiss.

Helsingfors vill vara världens bäst fungerande kultur- och fritidsstad. Våra samarbetspartner som möjliggör detta försök är webbutiksleverantören Eventilla och betalförmedlingstjänsten Bambora.

Georgsgatans simhall >>