Kasbergets bokmässa arrangeras av Kasbergets bibliotek och Roihuvuori seura den 21 mars 2020.

Bokmässan i Kasberget framskjuts till hösten

Bokmässan i Kasberget framskjuts till hösten på grund av situationen med coronvirus. Det litterära närevenemanget anordnat av frivilliga skulle avlöpa lördagen den 21 mars i Kasberget i östra Helsingfors. Ett nytt datum på hösten fastställs senare. Efter att det totala läget har klarnat berättar vi så fort som möjligt mer om det nya datumet för evenenmanget.

---

I Kasberget arrangeras lördag 21.3 en bokmässa där man på ett avslappnat sätt låter skapare och läsare av litteratur mötas. Evenemanget pågår hela dagen, är kostnadsfritt och öppet för alla. Mässan arrangeras nu för tredje gången och där syns och hörs över 40 proffs inom litteratur och ordkonst.

På årets mässa kan vi höra poesi och rap och vi får diskutera ljudböcker, konstskapandets hårda verklighet, finsk tango och serier med aktuella motiv.

Med i diskussionerna är både lokala och mera långväga författare och litteraturvänner. I år medverkar Riikka Pelo, Antti Tuuri, Meiju Niskala, Elina Hirvonen, Ville Ranta, Tomi Kontio, samt en stor mängd andra författare och proffs inom kulturbranschen. Undervisningsminister Li Andersson talar om läsning om vikten av att lära sig läsa. Mässdagen avslutas med en litterär klubbkväll med uppläsning och musik. På efterfesten uppträder bl.a. Asa Masa, Nihkee Akka, Risto och DJ Vilunki 3000.

Bokmässan har program också för de yngsta litteraturvännerna. För barnen ordnas bl.a. verkstäder, författarintervjuer och t.ex. en sagostund med dans.

Mässan arrangeras med talkokrafter. En stor grupp litteraturvänner från Kasberget och trakterna runtomkring är med. Evenemanget har varit en framgång, så det har inspirerat till motsvarande tillställningar på andra håll i Helsingfors.

”På hösten arrangerades litteraturevenemang också i Månsas och Gårdsbacka, vilket är mycket glädjande att notera. Fint att litteratur och läsning förenar och aktiverar invånare på olika håll i Helsingfors” säger Satu Kiiskinen, programchef för Kasbergets bokmässa.

Kasbergets bokmässa arrangeras av Kasbergets bibliotek och Roihuvuori seura.