Flow festival

Flow Festival, Helsingfors stad och ungdomarna slår samman sina krafter

Vad har unga, Flow Festival och Helsingfors stad gemensamt? Det explosiva You X-hybridevenemanget på Tiivistämö 9.6 och 18.9.

I oktober 2020 grundade en av Finlands största festivaler, Flow Festival, och Finlands största arbetsgivare, Helsingfors stad, en verkstadshelhet riktad till 15–29-åringar, Flow School. Den hade som mål att introducera unga till produktionssidan av evenemangsbranschen.

Mentorer från Helsingfors stad och från Flow Festival gav de unga verktyg och redskap för att förverkliga deras egna visioner. Detta samarbete gav upphov till evenemanget You X by Helsinki Flow School, som kommer att ordnas för första gången under den uppkommande sommaren. Ungdomarna som ordnar evenemanget skapar en vision på sina egna villkor för det framtida evenemanget, och skapar ett koncept för ett evenemang som fokuserar på nya artister från många branscher, miljövärden och avslappnat nöje istället för på stora namn.

Det börjar bli riktigt intressant i början av maj, då en DJ-tävling uppmuntrar nya talanger att stiga upp på estraden. Vinnarna får möjligheten att uppträda framför en levande publik. Stämningen höjs under You X Premier-live streamen som ordnas den 9 juni, och helheten kulminerar i You X-huvudevenemanget den 18 september, där vi får se både aktuella artister och street art-konstnärer. You X erbjuder scenen, och de unga sina talanger. Festivalstämningen hämtas till Tiivistämös område i Södervik genom en sinnessprängande helhet, som de unga själva kuraterat för sig själv.

Mer information om DJ-tävlingen och om evenemanget fås på Flow Schools webbplats.