Verksamhet för seniorer.

Verksamheter för seniorer

”Vi vill locka fler svenska seniorer till huset i Tölö. Nu hoppas jag alltså kunna bygga upp ytterligare verksamheter som går på svenska”, säger hemvårdschefen Pia-Maria Grönqvist och efterlyser önskemål i senaste nummer av Helsingfors-info. Servicecentralerna upprätthålls av Helsingfors stads sektor för hälso- och socialvård. Tölögatan 33 erbjuder allt från adb-stöd till konditionssal och yoga, rimligt prissatt frukost respektive lunch samt litet bibliotek. Svenskspråkig verksamhet finns vid sidan om Tölö i Djurbergets, Forsby, Kampens och Munksnäs servicecentraler.

Snart är det åter dags för luciafirandet. ”Luciaklänningen är traditionell, snittet är klassiskt och enkelt. Framför allt ska klänningen vara följsam och ge spelrum för rörelse”, berättar sömmerskan Suvi Sulander som syr upp årets luciaklänning och avslöjar att det går hela åtta meter tyg och omkring trettio timmar till att tillverka klänningen. Årets lucia kröns av Sixten Korkman på Luciadagen, 13 december kl. 17 i Domkyrkan, men hon är närvarande redan 8.12 kl. 11–13 på luciamarknaden på Centralgatan.

”Busholmen är härlig på sitt robusta stökiga sätt: titta in på Malaga bar, det är som att hamna i Brooklyn. Det finns en dynamik och energi här som känns bra”, säger bildkonstnären, regissören och skådespelaren Cris af Enehielm som bor i ett nytt hus i nya Busholmen. För henne har varje stadsdel, gata och kvarter sin charm och karaktär: ”Jag gillar också andra nya områden som Fiskehamnen och Arabiastranden där staden medvetet styr upp bostadsproduktionen så att resultatet är bra blandat boende för både låg och hög. Det motverkar elitism.”

Läs mera på Helsingfors-infos sidor 27-29.

Helsinki-info