Hertonäs gård har också evenemang på Helsingforsdagen. Foto: Mika Lappalainen.ö

Vårdö, historiemaraton och Svinnpicknick - Helsingforsdagen firas 12.6

På Helsingforsdagen 12 juni fylls staden igen av festyra, då över hundra olika evenemang breder ut sig i tiotals stadsdelar. På programmet står bland annat konst- och musikupplevelser, motion, guidningar, verkstäder och trädgårdsfester. Evenemangen är öppna för alla och kostnadsfria.

Kom och utforska Vårdö på Helsingforsdagen!

Gratis båtfärd kl. 13–20 över Rävsundet till östra Helsingfors skärgårds pärla. Vårdös sommarfår välkomnar besökarna, samt ett väntrum för ångfartyg byggt i 1900-talets sekelskifte som förvandlas till ett pop-up-strandcafé på Helsingforsdagen.

Vårdö

Historiemaraton

Dyk in i Helsingfors historia! På Helsingfors stadsmuseum firas Helsingforsdagen med ett föreläsningsmaraton om huvudstadens historia. Det mångsidiga och färgglada föreläsningsmaratonet har kurerats av historiker Samu Nyström. På plats finns även Helsingfors stadsbiblioteks bibliotekscykel, som är fylld med intressanta historiska verk av dagens talare. Museets utställningar är öppna för allmänheten under hela dagen.

Historiemaraton

Svinnpicknick

Picknicken samlar folket i Lappviken för att njuta av allas gemensamma Helsingfors på ett miljövänligt sätt. Målet med evenemanget är att picknickmaten består och tillagas av matsvinn i stället för att hämtas från butiken. Gräv i ditt kylskåp, din frys och ditt skafferi, och ta med svinnprodukter och råvaror son riskerar att bli gamla för alla att njuta av. Produkterna kan hämtas som sådana, eller så kan du skapa traditionell picknickmat av dem hemma. 

Svinnpicknik

Läs mer:

Helsingforsdagen

En hemlig trädgård, solshow och robotbussturer – rekordstort program på Helsingforsdagen