Remu Aaltonen och Minna Tervamäki

Stadin Friidu och Stadin Kundi år 2022 är Minna Tervamäki och Remu Aaltonen

Stadin Slangi ry är Finlands största hembygdsförening och väljer varje år på Helsingforsdagen Stadin Friidu och Stadin Kundi. Dessa hedersbetygelser är de boligaste en stadibo kan få.

År 2022 är Stadin Friidu balettdansaren och koreografen Minna Tervamäki medan musikern Remu Aaltonen är Stadin Kundi.

Minna Tervamäki är en meriterad balettdansare och koreograf. Som medlem i Finlands Nationalbalett har hon uppträtt i huvudroller och som stjärndansare och dessutom uppträtt på internationella arenor. Efter danskarriären har Tervamäki bland annat arbetat som danslärare och föreläsare.

Remu Aaltonen är en legendarisk rockmusiker som blev känd som sångare och trummis i bandet Hurriganes. Under sin mångåriga musikerkarriär har han gjort tusentals gig. Aaltonen har även musicerat i andra band samt som soloartist.

Läs mera:

Stadin Slangi pressmeddelande (på finska)

Stadin Slangi ry

Stadin Slangi ry är Finlands största hembygdsförening och sedan mer än ett kvartssekel är en av dess viktiga traditioner att utnämna Stadin Kundi och Stadin Friidu. Vem som helst kan komma med förslag och varje år bestämmer föreningens styrelse självständigt kriterierna för utdelningen av dessa utmärkelser. De som blivit valda representerar ett mångsidigt spektrum. Bland annat Eva-Riitta Siitonen, Maija Vilkkumaa, Heikki Harma och Jörn Donner har blivit utsedda till Stadin Friidu eller Stadin Kundi.