Skanslandet. Foto: Mika Lappalainen

Sommaren i Helsingfors

Friluftsbad och badstränder

På sommaren erbjuder Helsingfors stad mångsidiga möjligheter att bada: badare och soldyrkare kan njuta av sommardagar på två friluftsbad (Simstadion och Gumtäkts friluftsbad) samt på ett flertal badstränder. Invånarna kan använda utetennisplanerna gratis under planernas öppettider. Det finns tennisplaner på 24 olika ställen runt om i staden.

I skärgården

I Helsingfors finns det ett antal olika friluftsparker, både inne i staden och vid havet. Skanslandet och Kungsholmen är ett förtjusande utflyktsmål som ligger granne med Sveaborg, 20 minuters båtfärd från Salutorget i Helsingfors.

Torg, loppmarknader och marknader

I Helsingfors finns sex torg av vilka de aktivaste är Salutorget och Hagnäs torg. Under de senaste åren har även torgen i små stadsdelar vaknat till liv, såsom Fredrikstorget som fyllts med olika slags evenemang.

Högholmen och Borgbacken hör till sommaren

Högholmens djurpark presenterar naturens mångfald genom att vara ett hem till 150 djurarter och nästan 1 000 växtarter. Borgbacken, som är Finlands äldsta och populäraste nöjespark, ligger i Alphyddan i Helsingfors.

Stadscyklar och cykling i Helsingfors

Stadscykeln är en sambrukscykel för alla som rör sig i innerstaden, både invånare och besökare.

Gröna famnar

Gröna famnar, promenader i Helsingfors parker, är webbplatsen för stadens parker.

Kul på sommaren

Det finns över 80 museer i Helsingfors

Hur skulle det kännas om du inte vågade berätta om din familj på jobbet? Om andra tyckte att du inte har rätt till sex? Eller om du inte fick älska den du vill? Helsexinki på Helsingfors stadsmuseum. Virka Galleris sommarutställning Bilder på arbete granskar arbete och arbetande i Helsingfors.

Utställningen Modernt liv! ger ögonblicksbilder av den finska modernismen och dess inhemska och internationella framgångar 1917–1968 på HAMHelsinki.

Servicen på sommaren