Slakthusets område.

Slakthusets område är sommarens största evenemangsterrass i Helsingfors

Slakthuset är känt för högklassiga restauranger, barer och ett unikt gårdsområde. Under sommaren ordnas här gratis program för alla stadsbor från onsdag till söndag.

Programveckorna från början av juni till slutet av augusti börjar med onsdagens jazz och jam. Torsdagarna är en möjlighet för nya talanger på Slakthusets scen: det blir en spelning och artistens eget dj-set. På fredagar har vi dj-spelningar där stilen varierar från klassiska schlagerhits till dagens dansmusik. På sommarlördagar ingår i repertoaren bland annat den traditionella festivalen Teurastamo Jazz och Teurastamo Wrestling-kvällar. På söndagar kan gästerna koppla av på terrassen till musik som en dj spelar i bakgrunden.

Slakthuset erbjuder tidsfördriv och aktiviteter för alla. Njut av den stora somriga innergården genom att koppla av i en hängmatta, spela gatubasket och bordtennis, kasta pil och grilla i den nyligen renoverade gemensamma grillen. Parkområdets grill är tillgänglig för alla från morgonen till klockan nio på kvällen. För barnen finns en stor sandlåda. Du kan även njuta av konst i galleriet Kohta och skrubba dig ren i Slakthusets beställningsbastu.

Förutom de berömda restaurangerna finns i området bageri, kafferosteri, köttaffär, fiskaffär, fiskrökeri, glassfabrik, läskedrycksfabrik och destilleri. Du kan också köpa produkter hem.

Mer information:

Slakthusets webbplats: https://teurastamo.com/