Julgranar på Alexandersgatan. Foto: Mika Lappalainen

Julevenemangen i Helsingfors

I Helsingfors kan var och en hitta ett passande program inför julen. I denna sammanställning hittar du både traditionella och nya sätt att fira julen.

Firar du jul och nyår i Helsingforsområdet? MyHelsinki har sammanställt en list över hur museer, restauranger och andra besöksmål har öppet under julsäsongen.

Jultidens minneslista

I år är Allas Sea Pool för första gången öppen hela vintern. Den ångande uppvärmda bassängen, den isiga havsvattenbassängen och de heta basturna erbjuder upplevelser och rekreation under årets alla dagar. Från och med början av december kan man besöka Mjölö, uppleva en vintrig sjöresa och den unika holmens vinter i det yttre havsbandet.

I år kan man bada bastu på Senatstorget under Tomasmarknaden. Det ryms 15 personer i bastun och kvinnor och män bastar tillsammans. Man kan inte reservera bastuturer. Bastuavgiften på 5 euro inkluderar handduk och sittunderlag.

Julkalendrar

I stadens julkalender på Twitter i år, 1–24.12, lyfter man dagligen fram årets höjdpunkter. Du kan följa med julens inlägg även på stadens Facebook och Instagram-konton.

Massor med jul i Helsingfors Vinterträdgård

Det lackar mot jul i Helsingfors stads vinterträdgård från 2.12 som lockar folk från när och fjärran undan vinterns bitande vindar. Trädgårdstomtarna har förberett en mysig juloas för gästerna i alla åldrar. Julpyntet är kvar ända till trettondagshelgen.

Festligt till jul i saluhallarna och på torgen 

Helsingfors saluhallar och torg gläder sina kunder med olika evenemang, julmarknader, musikuppträdanden och givetvis genom att erbjuda säsongens delikatesser till årsskiftets fester. Även Slakthuset rustar för jul. Än kan man njuta av julstämning i Hagnäs hall. Hallens renovering startar i januari och köpmännen flyttar till de splitternya tillfälliga lokalerna på Hagnäs torg.

Skridskoåkning, skidning och vinterbad

Vintercirkus Play

Hoppa på – reglerna i Hurjaruuths vintercirkus Play är till för att brytas då den internationella ensemblen släpper loss. I vintercirkusen gäller frihet och regler. Som vanligt garanterar vintercirkusen under och luftakrobatik! Vintercirkus Play

Plock bland julens händelser

 Julsäsongens sammanställning uppdateras i takt med att vi får nys om nya evenemang.

Läs mer:  
De vackraste julsångerna, Församlingarna i Helsingfors

Empirisk ljusinstallation ställer krigets generation framför oss