Tomi Sevander. Foto: Pertti Nisonen / Helsingfors stad

Tomi Sevander blir ställföreträdare för biträdande borgmästare Razmyar

Helsingfors stadsfullmäktige beslutade välja Tomi Sevander till ställföreträdare för biträdande borgmästaren för kultur- och fritidssektorn Nasima Razmyar under den sistnämndes familjeledighet 18.7–31.12.2019.

Stadsfullmäktige beslutade samtidigt välja in Razmyar i stadsstyrelsen för den tid hon är familjeledig, på den plats som blir ledig efter Tomi Sevander.

– Jag lämnar med gott samvete över biträdande borgmästarens uppgifter i säkra händer. Tomi har omfattande kunskaper om stadens ärenden och tio års erfarenhet av stadens förtroendeuppdrag. Jag kan alltså känna mig lugn och koncentrera mig på familjen och babyvardagen under hösten, gläder sig biträdande borgmästare Razmyar.

Tomi Sevander har varit fullmäktigeledamot och ersättare i Helsingfors sedan år 2009. Ledamot i stadsstyrelsen har Sevander varit sedan år 2017 och vice ordförande i stadsstyrelsen sedan 7 juni 2019.

Tidigare har Sevander varit ordförande för nämnden för tekniska tjänster och vice ordförande för byggnadsnämnden. Till yrket är Sevander polis.


DELA