Satu Järvenkallas. Bild: Mika Ruusunen, Helsingfors stad

Satu Järvenkallas valdes till sektorchef i fostrans- och utbildningssektorn

Stadsfullmäktige beslutade anställa Satu Järvenkallas som innehavare av tjänsten som sektorchef i fostrans- och utbildningssektorn för en bestämd tid på sju år. Järvenkallas, som för närvarande är ställföreträdande sektorchef i fostrans- och utbildningssektorn, har varit chef för småbarnspedagogiken vid Helsingfors stad sedan år 2013.

Satu Järvenkallas är till utbildningen pedagogie magister (Helsingfors universitet, 1999). Dessutom har hon en Executive Master in Business Administration (EMBA) -examen från Tammerfors tekniska universitet 2010.

Sedan 2013 har Satu Järvenkallas varit chef för småbarnspedagogiken i Helsingfors stad, först vid barnomsorgsverket och sedan 2017 vid fostrans- och utbildningssektorn, med ansvar för ledning av servicehelheten småbarnspedagogik och förskoleundervisning. Tidigare har Järvenkallas jobbat som dagvårdschef vid Helsingfors stads socialverk i flera år.

Järvenkallas är för närvarande ställföreträdande sektorchef for fostrans- och utbildningssektorn.

Sektorchefen i fostrans och utbildningssektorn är föredragande i fostrans- och utbildningsnämnden och dess sektioner samt för biträdande borgmästaren för sektorn. Sektorchefen har som uppgift att leda organisationens personal, verksamhet och administration. Dessutom svarar sektorchefen för reformer inom fostrans- och utbildningssektorn. Fostrans- och utbildningssektorn har ca 14 000 medarbetare.

Sektorchefen i fostrans- och utbildningssektorn har en total lön på 12 545,42 euro i månaden. Sammanlagt 16 personer lämnade in ansökan till tjänsten som sektorchef inom utsatt tid.

Liisa Pohj0lainen som har varit sektorchef i fostrans- och utbildningssektorn sedan år 2017 går i pension 1.10.2021.

Läs mer

Fostrans- och utbildningssektorn