Pop-up Österbotten

Upplev västkustens bästa bitar i Helsingfors 11-13.6

Evenemanget Pop-up Österbotten kommer till Helsingfors 11–13.6. Det tre dagar långa evenemanget bjuder på ett hundratal upplevelser. På torget tronar ett femtiotal containrar, som ett uttryck för ett exportorienterat Österbotten.

Under det tre dagar långa evenemanget bjuds besökarna bland annat på musik, filmfestival, gatukonst, österbottniska läckerheter, tidsresor, vetenskap, design, businessmöten och äkta österbottnisk allsång. Senatstorget är evenemangets huvudscen, men program finns även på Esplanaden och annanstans i gatubilden.

Besökarna kan under evenemangets gång insupa ett hundratal enskilda musikframträdanden och andra upplevelser. På Senatstorget finns också små affärer, utställningsplatser och upplevelsecontainrar. Barn får uppleva tidsresor, skattjakter, morgongympa samt dans och teater.

På torsdagen är det musik och scenkonst som gäller, på fredagen blir det filmfestival och opera samt allsång med gästande artister. Lördagen avslutas på Senatstorget med Krista Siegfrids nya show. Programmet pågår dagligen från morgon till kväll.

Läs mer
Österbottens Käk & Kök på Senatstorget i juni
Osterbotten.fi
Facebook: pohjanmaaosterbotten, Instagram: popuppohjanmaa, YouTube: Pop-Up Pohjanmaa, Twitter: #PUP2015