Bilder: Kimmo Brandt

Påverka genom att rösta i OmaStadi

Helsingforsarna röstar i oktober fram bland OmaStadis idéer de som staden förverkligar. Röstandet har startat livligt, då nästan 50 000 användare har loggat in i tjänsten OmaStadi. Helsingfors använder årligen 4,4 miljoner euro för stadsutveckling som sker med hjälp av medborgarbudget.

Omröstningen sker i tjänsten omastadi.hel.fi, där man identifierar sig med hjälp av mobilcertifikat eller bankkoder.

Alla helsingforsare som i år har fyllt 12 år eller som är äldre får rösta. Den som ska rösta kan välja mellan planerna i ett stordistrikt och planerna på stadsnivå. Det är möjligt att rösta på så många planer som anslaget som reserverats för området tillåter. Det lönar sig att rösta, eftersom de planer som fått mest röster genomförs.

Helsingforsungdomarna röstar både om medborgarbudgeten och om KrutBudgeten i tjänsten omastadi.hel.fi. Röstandet sker med personliga wilmakoder.

Om Mobil ID eller nätbankskoder inte finns tillgängliga är det möjligt att rösta genom att visa upp ID på stadens olika serviceställen, såsom bibliotek och invånarhus. På Helsingfors centrumbibliotek Ode finns ett röstningsställe för OmaStadi, där man kan rösta med ID under bibliotekets öppethållningstider.

OmaStadi röstningstiden är 1–31.10.2019.

#OmaStadi
#osallistuvabudjetointi

Läs mer:

OmaStadi

Stöd för röstningen och evenemang

Helsingfors centrumbibliotek Ode