Suvilahti Summer.

Nya evenemangsserien Suvilahti Summer livar upp juni med inhemska artister och biokvällar i Södervik

Den 11 juni startar Suvilahti Summer på det stora energifältet i Södervik. Suvilahti Summer är en evenemangsserie och under de första veckorna ordnas bland annat konserter och leffakvällar. Enligt nuvarande planer fortgår evenemangen varje dag till tisdagen 30.6. Biljettförsäljningen till Suvilahti Summer börjar på Ticketmaster fredagen 5 juni kl 10.

Denna sommar blir det premiär för den nya evenemangsserien Suvilahti Summer. Platsen är den urbana miljön i Södervik. Suvilahti Summer  inleds 11 juni med en konsert med Evelina, som är en Emmabelönad artist. Efter öppningsaftonen bjuds det på mångsidigt program med allt från midsommartema, bruncher till karaoke och filmföreställningar. Bland filmerna kan nämnas den fartfyllda komedin Farväl Sovjetunionen som visas på en specialföreställning. 

Programmets tyngdpunkt ligger dock på de inhemska toppartisternas mycket emotsedda livespelningar. Efter vårens digitala strömningar bjuder scenen på Suvilahti Summer på, förutom redan nämnda Evelina, även på Anssi Kela, Olavi Uusivirta Duo, Maustetytöt, Jesse Markin, Ursus Factory och Martti Servo & Napander. Listan med artister som uppträder kompletteras under juni.

Suvilahti Summer ordnas i enlighet med myndigheternas nu gällande anvisningar. På området där evenemangen äger rum finns bord med tillhörande stolsgrupper, som är dimensionerade för bordssällskap på två till sex personer och som sitter med sina egna sällskap. Säkerhetsavstånd skiljer de olika bordssällskapen från varandra.

”Det är fantastiskt att på ett så här unikt sätt få börja evenemangen efter den lilla pausen. Detta är ett bra exempel på hur nytt och unikt skapas ur krisen. Vi tror att dessa stunder i juni på Helsingfors paradplats, av många orsaker kommer att bevaras i minnet för evigt hos dem som kommer hit.  Detta gör både artisterna, oss och säkert också publiken mycket ivriga,” gläder sig Tomi Saarinen som är verkställande direktör för Live Nation.

”Evenemangsserien Suvilahti Summer stöder Helsingfors stads vilja att utveckla området i Södervik som en mångsidig plats för evenemang. Vi hoppas att evenemangen ska vara till glädje för både stadsbor och besökare, och vi är med och främjar det att upplevelserna ordnas på ett tryggt och ansvarsfullt sätt,” säger Helsingfors stads kommunikationsdirektör Liisa Kivelä.

suvilahtisummer.fi finns en mer detaljerad tidtabell, programinformation och lanseringar. 

Suvilahti Summer görs av Suvilahti TBA, som driver evenemangscentrum och restaurang i Södervik, och Finlands största evenemangsarrangör Live Nation i samarbete med Helsingfors stad.

Åldersgränsen är 18 på Suvilahti Summer eftersom hela området är utskänkningsområde. Detta gäller dock inte specialevenemang och åldersgränserna för dessa meddelas skilt i samband med lansering.