Sveaborg. Foto: Mika Lappalainen.

Mycket att göra i Helsingfors under höstlovet

Skolelevernas höstlov infaller i Helsingfors den 15–19 oktober, och då finns det hur mycket som helst att göra och för många smaker.

  • Höstlovets EasySport-vecka i Tölö sporthall 15-19.10 kl. 11–14
  • Stor vattensportdag söndag 14.10 kl. 13.00–17.00 i simhallen i Östra Centrum
  • FunAction-dag onsdag 17.10 kl. 15.00–20.00 i Sportkvarnen

Kurre på äventyr på Högholmen

Högholmen har under höstlovet öppet varje dag kl. 10–16. Besökarna har dagligen möjlighet att gå på äventyr med ekorren Kurre, och guiderna berättar i anslutning till att djuren matas hur det står till med djuren och med deras artfränder i naturen.

Högholmen

Familjedagar i Barnens Trafikpark

Trafikparkens familjedagar pågår kl. 9–15 under skolelevernas höstlov 15–19.10. Under familjedagarna är trampbilarna i bruk.

Trafikpark (på finska)

Ljuskarneval avslutar säsongen på Borgbacken

Ljuskarnevalen ordnas 11–21.10 på Borgbacken. Då ber vi alla ta sig till Borgbacken med kollektivtrafik. Det är mycket ont om parkeringsplatser vid Borgbacken.

Borgbacken

Tillåtet att röra! Höstlovsklappningar på Naturhistoriska centralmuseet

Höstlovets lurvigaste och skalligaste evenemang hittar man på Naturhistoriska centralmuseet! Känn på pälsar och förundras över skallar i museets verkstad. 

Naturhistoriska centralmuseet

Ljuskonst eller graffiti

Kronbergsstrandens belysning är en helhet som gör området till ett enhetligt landskapskonstverk under årets mörka tid, där höjdpunkterna utgörs av permanenta och tillfälliga ljuskonstverk. Du hittar Kronbergsstrandens nu färdiga ljuskonstverk på kartan (på finska). Stadsdelen för gatukonst i Böle lyfter fram sådan konst som man rätt sällan ser på annat håll i Finland. Kartan visar var man hittar konstverken.

En lekfull rundvandring för barnen på Ateneum

Köp biljett till en rundvandring med katten Skissi! Ateneums guidning för barn är ett lekfullt äventyr bland de klassiska konstverken.

Platser att besöka vid Helsingfors universitet

Gå med mammutar, dyk ner i forskningens nyaste rön genom Finlands historia. Sök en sällsynt växt och res genom rymden. Helsingfors universitets besöksmål kan besökas i förbifarten eller med gott om tid.

Besöka Helsingfors universitet

Läs mer

DELA