Helsingfors-info.

Läs och lär under sommaren

“Sommartid är lästid”, säger specialbibliotekarie Christina Haapala på Tölö bibliotek i senaste nummer av Helsingfors-info. Stadsbiblioteket är öppet hela sommaren med undantag för midsommarhelgen. Litteratur som skrivits på eller översatts till svenska finns i alla 37 enheter, men extra många hittar du vid sidan av Tölö, på Richardsgatan samt på Drumsö och i Munksnäs. Det är praktiskt att boka och beställa via tjänsten www.helmet.fi, då kan du hämta din bok på närmaste bibliotek.  

Bekymmer i vardagen, oro för framtiden eller behov av hjälp? Seniorinfo ger svar, stöd och information som berör seniorer i Helsingfors. ”Oavsett vad ärendet gäller är det aldrig fel att ringa”, understryker socialhandledare Nicole Renwall-Iivonen. “Principen är att alla ska få svar genast eller senast inom ett dygn.” Seniorinfo fungerar alla vardagar kl. 9–15, tel. 09 310 44556. Du kan också kontakta servicen på seniori.info@hel.fi, skriv på svenska så får du svar på svenska! 

Jesper von Hertzen är expert på frågesporter och har arbetat med bland annat att göra upp frågorna i Duell i HBL sedan 1999. Han står också bakom en finlandssvensk version av det internationella frågespelet Trivial Pursuit: Vi ses under klockan tar spelarna på en stadsvandring som skildrar Helsingfors. Och på Helsingforsdagen 12.6 ska von Hertzen leda frågesporten om Helsingfors – med trettio spännande frågor om staden, förstås. Tävlingen startar i Dianaparken kl. 10. 

Läs mera på Helsingfors-infos sidor 35-37. (.pdf)