Katrinegatan och Torgkvartersområdet Foto: Jussi Hellsten

Upplev jultiden i Helsingfors

Den mörka årstiden och den låga temperaturen är ett gott tillfälle att bekanta sig med Helsingfors rofyllda och stillsamma sida. Bland världens alla glimrande julstäder är Finlands huvudstad som en urban retreat där man får energi och har en chans att trappa ned tempot med bastubad och vistelse i naturen samt nya och gamla traditioner.  Alexandersgatan i Helsingfors pryds i år för 71:a gången med festbelysning.

Helsingfors i juletid

Ljusutmaningens syfte är att i gemenskaplig anda hämta kraft ur ljuset mitt i vintern

Lux Helsinki utmanar stadsbor, organisationer och företag att lysa upp den mörka årstiden med egna ljusverk. Ljusutmaningens syfte är att i gemenskaplig anda hämta kraft ur ljuset mitt i vintern.

Ljusutmaningens syfte är att i gemenskaplig anda hämta kraft ur ljuset mitt i vintern.

Småttingarnas jul på stadsmuseet

Helsingfors stadsmuseum kör igång julsäsongen som vanligt med hela familjen! Också minstingarna får lära sig om gamla jultraditioner genom gemensamma aktiviteter på museet. Det är fritt inträde till evenemanget.

Småttingarnas jul

Jul på museet

Tomasmarknaden 6–22 december

Tomasmarknaden på Senatstortorget är Helsingfors största, äldsta och vackraste jultorg under bar himmel. Marknaden pågår den 6–22 december. På öppningsdagen och veckosluten ordnas det julprogram på torget. Det är gratis inträde.

Marknaden satsar på läckra matupplevelser, personliga och högklassiga presenter samt en vacker julstämning utan brådska. I julmarknadens hjärta finns en karusell och en hage där det serveras mat och som har utskänkningsrättigheter. Dit lockas man gå för att trivas och känna på julsmaker.

Tomasmarknaden på Senatstorget 6–22.12.2019

Tisdag–fredag kl. 11–20, lördag–söndag kl. 10–20

Måndagar stängt

Tomasmarknaden

Luciafest och -tåg

Den 13 december bringar Lucia ljus i mörkret. Årets Lucia kröns klockan 17 i Domkyrkan, varefter det traditionella Luciatåget avgår från Senatstorget klockan 18.

Julstigarna

Den 30 november ordnas det en julstig i Nordsjö och den 7 december en till på Hertonäs gård. Fölisöns julstig den 15 december är ett gratisevenemang för barnfamiljer där besökarna får tillfälle att titta in i sagans värld och ta del av gammaldags julfirande.

Läs mer:


DELA