Det självständiga Finlands 100-årsjubileum kör igång på nyårsafton den 31.12. Foto: Mika Lappalainen

Hundraåringens jubileumsår kör igång 31.12 i Helsingfors

Det självständiga Finlands 100-årsjubileum kör igång på nyårsafton den 31.12. Jubileumsåret 2017 tas emot i jubileumstämning på olika håll i landet. I Helsingfors byts Senatstorgets nyårsmottagning ut mot invigningsfesten för jubileumsåret kring Tölöviken och på Medborgartorget.  

Invigningsfestens huvudevenemang går av stapeln i republikens hjärta i Helsingfors kring Tölöviken och Medborgartorget. Finland 100, Helsingfors stad, Yle och områdets aktörer ordnar i samarbete en heldags folkfest. Programmet innehåller glada överraskningar för firarare i alla åldrar. Många av evenemangen är gratis och skräddarsydda för invigningsfesten.

Evenemangen i Helsingfors börjar redan mitt på dagen och kulminerar vid midnatt på Medborgartorget i en storslagen fest och ett häftigt fyrverkeri för det nya århundradet. Välkommen på fest där vi firar Finlands första hundra år!

Du hittar basinformation om programmet på evenemangskartan på suomifinland100.fi-sidor . Arrangörerna ger mera information om programmen.

Yle förmedlar stämningar under invigningsdagen till varje hem och hus i en direktsänd festsändning.

Läs mer

Finland 100 år - Helsingfors med