Under Helsinki Design Week pågår det på stan mycket av intresse för alla åldrar. Foto: Marja Väänänen, Helsingfors stads materialbank.

Helsinki Design Week ordnas i september

Nordens största designfestival kommer med flera hundra evenemang till Helsingfors i september. Helsinki Design Week äger rum 5-15.9.

Det är under hela designveckan möjligt att vandra in på Kalevahuset vid Skillnaden för att beundra palatsets arkitektur i nyrenässansstil och titta på utställningarna. Den palatsliknande byggnaden är händelsecentrum och hjärta för Helsinki Design Week i år.

I designveckans program ingår också över 150 tillställningar som ordnas av självständiga evenemangsproducenter. De fyller gator, gallerier, butiker och museer med design, arkitektur, mode och stadsplanering. Det förs öppna diskussioner och ordnas utställningar, modevisningar, lanseringar och fester under veckans gång.

Under designveckan ordnas det en klimatskola 9–13.9 på Helsingfors stadshus. Klimatskolan arrangeras av Helsingfors stad och Helsinki Design Week i samarbete med Aalto-universitet och Helsingfors universitet.

Helsinki Design Weeks samarbetspartner är i år Helsingfors stad, Aalto-universitetet, Forststyrelsen, Finnish Design Shop, Wolt, Radio Helsinki och Asun.

Läs mer:

Helsinki Design Week, program (Fi/En)

Kalevahuset, Skillnadsgatan 2 (Fi)

Klimatskolan (Fi/En)


DELA