Helsingfors festspel och Konstens natt kommer på grund coronavirussituationen inte att ordnas.

Helsingfors festspel ordnas inte på grund av coronavirussituationen

Helsingfors festspel och Konstens natt kommer på grund coronavirussituationen inte att ordnas som planerat 20 augusti till 6 september 2020.

Helsingfors evenemangsstiftelses styrelse beslöt vid sitt möte måndagen 11 maj att stiftelsen på grund av coronaviruspandemin inte kan arrangera de publikevenemangen som planerats för Helsingfors festspel. Helsingfors är Finlands tätast befolkade område och här har man haft fler och kommer troligen även i augusti att ha fler fall av coronavirusinfektioner än på andra håll i Finland. 

”Festival programmet har förberetts länge och visst är det beklagligt att vi inte kan förverkliga det fina evenemanget i sin helhet, som vi planerat för i år. I denna situation är ändå publikens, artisternas och de anställdas trygghet och välmående det viktigaste,” säger Helsingfors evenemangsstiftelses verkställande direktör Stuba Nikula. ”För våra produktioner hade det dock varit ohållbart att vänta till början av juni på nya riktlinjer, därför upplever vi att stiftelsens styrelse gjort den enda möjliga lösningen.” 

”Ett sort tack till artisterna, kumpanerna och till alla som varit med och skapat Festspelen i år. Vi är mycket ledsna och vi gör allt för att i framtiden igen föra samman konsten och publiken”, säger Helsingfors festspels konstnärliga ledare Marko Ahtisaari.

Biljetter som köpts till tidigare offentliggjorda och saluförda evenemang kan returneras enligt Ticketmasters instruktioner. 

År 2021 ordnas Helsingfors festspel 19 augusti till 5 september 2021 och Konstens natt firas på festspelens öppningsdag 19 augusti 2021.

Läs mer:

www.helsinkifestival.fi

www.ticketmaster.fi

Foto: Jussi Hellsten