Kock Sherwan Qadershin

En knuff i rätt riktning

Elmontör eller kosmetolog, kock eller fordonsmekaniker är några alternativ efter grundskolan. Valet är inte alltid lätt och ibland behövs att någon knuffar på, som yrkesskolan Prakticum genom Push. ”Verksamheten är planerad för dem som ännu inte riktigt vet vad de vill”, säger lärare och koordinator på Push Majvor Taddele, i senaste nummer av Helsingfors-info.

Motion och rörelse på svenska ingår i verksamheten på Kampens servicecentral som riktar sig till pensionärer och arbetslösa. ”Den enda förutsättningen för att få ta del av den instruerade gymnastiken eller använda konditionssalen är att du har ett servicecentralkort”, berättar fysioterapeuten Linda Treuthardt. I huset kan man dessutom äta lunch och det finns både bibliotek och datasal.

Är du intresserad av nordiska språk, nordisk litteratur och nordisk film? Då är Kajsaniemigatan 9 rätt adress. Där ligger nordiska specialbiblioteket som drivs av Nordisk kulturkontakt, tidigare Nifin eller Nordens hus i Finland. Biblioteket har även en diger samling nordiska dagstidningar.

Läs mera:

Helsingfors-infos sidor 27-29 (.pdf)

Helsingfors-info

 


DELA