Ljus i Hertonässtrand. Foto: Mika Lappalainen.

Att göra under julen i Helsingfors

Alexandersgatan i Helsingfors fick sin festbelysning för 70:de gången den 25 november i år. I Helsingfors kan var och en hitta ett passande program inför julen. I den här sammanställningen hittar du både traditionella och nya sätt att fira julen.

Firar du jultiden i huvudstadsregionen?

Hela MyHelsinki-sajten har pyntat sig inför jul. 

Lux Helsinki uppmanar åter till att sprida ljuset

Tiotals har redan gått med i ljusutmaningen, som är en del av Lux Helsinki och pågår 5–9.1.2019. Vem som helst kan delta i ljustutmaningen genom att dela en bild av sin ljusinstallation på Instagram med fyrkantstaggen #valohaaste.

Mysteriet med Kurres vinterpäls på Högholmen

Välkommen till Högholmen för att lösa pälsmysteriet tillsammans med ekorren Kurre! I Högholmens biljettkassa får man 19.11-6.1. berättelsen om mysteriet med Kurres vinterpäls som leder minstingarna på en tur runt djurgården i ekorrens fotspår.

Den vintriga Ugnsholmen erbjuder havsnära upplevelser för dem som rör på sej och dem som vill njuta

Nu kommer man igen lätt till Ugnsholmen med pontonbron från Brunnsparken. Man kan utsträcka sin havsnära promenad från Ugnsholmen till Skifferholmen bredvid, eftersom man kan gå över vågbrytaren mellan holmarna. Pontonbron till Ugnsholmen avlägsnas den 15 april.

Vinterträdgården

Vinterträdgårdens mitthall pryds åter av juliga blommor med ljus, en julgran och kransar och annat julpynt av naturmaterial som skapar julstämning i trädgården, Vinterträdgårdens traditionella lustiga tomtar och stubbe inte att förglömma.

Utöver julstjärnorna är trädgården pyntad med amaryllis, hyacinter, azaleor och vår egen gamla kameliadam! Vinterträdgårdens pynt är klart till den första söndagen i advent 3.12, och tas ned under trettondagshelgen 6.-7.1.

Åka skridskor, skidor eller vinterbada

Vintercirkus Kärlek

Vintercirkusen är en toppenfin modern cirkusuppvisning som förtrollar med sin påhittighet och visualitet. Clowner, jonglörer, dans och trolleri, kärlekens akrobatik! Vintercirkus Kärlek bjuder på en romantisk middag med överraskningar.

Fästningstomtens stig på Sveaborg

Fästningstomten på Sveaborg förbereder sig för julen i god tid före julafton. Fästningstomtens rutt är en stig med uppgifter som man gör på egen hand. Längs med stigen kan man följa med tomtarna på olika håll i fästningen.

Finlands största inomhustivoli bjuder dej att trivas från annandag jul till trettondag

Finlands största inomhustivoli kommer till Mässcentrum efter jul, 26.12.2018–6.1.2019. Nöjesfältet är öppet dagligen kl. 10-18 och fredagar kl. 10-20. I två veckors tid bjuder inomhustivolit till att röra på sig samt mångsidigt program för både barn och vuxna.

Plock bland julens evenemang

31.12-1.1 Nyåret i Helsingfors på Senatstorget

5-9.1 Lux Helsinki

Havis Amandas julmarknad pågår till den 9 januari

Julsäsongens sammanställning uppdateras i takt med att vi får nys om nya evenemang.

Övriga plock

Nyheter om servicen

Under julfestsäsongen trafikerar metron två timmar längre och bussarna och närtågen har satt in extra turer