Aalto Juniors verkstäder i Ode. Foto: Aalto-universitet

Aalto-universitetet kommer med vetenskaps- och konstverkstäder till Ode

Aalto-universitet ordnar under det pågående året utställningar, verkstäder och evenemang som är öppna för alla på centrumbiblioteket Ode. De första evenemangen ordnas under sportlovsveckan, då Aalto-universitetet Junior kommer till Ode med mångvetenskapliga och konstnärliga verkstäder.

Alla äventyrslystna barn och unga är välkomna att delta i verkstäderna som ordnas från onsdagen till fredagen kl. 12–16. Ingen förhandsinformation eller anmälningar behövs.

Aalto-universitetet Juniors verkstäder är ett bevis på Helsingfors stads och Aalto-universitetets allt intensivare strategiska partnerskap.

”Helsingfors har många gemensamma forsknings- och utvecklingsprojekt och plattformar med Aalto-universitetet, med hjälp av vilka vi skapar en allt bättre fungerande och hållbarare stad. Sportlovets verkstäder, som kombinerar konst, vetenskap, teknologi och ekonomi, riktas särskilt till barn, unga och lärare, men också andra nyfikna och äventyrslystna är välkomna att delta”, uppmuntrar Helsingfors borgmästare   Jan Vapaavuori

”Tillsammans med Helsingfors utvecklar vi huvudstadsregionen till ett ännu attraktivare område. Det intensivare samarbetet resulterar i Aalto Juniors verkstäder under den pågående sportlovsveckan, dvs. familjeevenemang öppna för alla på Ode. Vädret kan vara svårt för skidåkning, men det finns gott om intressant att göra, när Aalto Junior uppmuntrar barn och unga till konst, vetenskap, ekonomi och teknologi. Jag hälsar familjerna varmt välkomna till Aalto Juniors verkstäder!”, säger Aalto-universitetets rektor Ilkka Niemelä.

Information och tidsschema för Aalto-universitetet Juniors verkstäder på Ode (finska)
https://www.facebook.com/events/123727425491121/

 https://www.oodihelsinki.fi/event/helmet:207161/aalto-yliopisto-juniorin-tiedepajat-oodissa

Foto: Aalto-universitet