Första skoloperan på svenska

Skoloperan “Djurens planet” är ett samarbete mellan Helsingfors musikklasser i Åshöjdens grundskola och yrkesfolk från operavärlden. Den får sin premiär i nationaloperans Almisal 15.3.2019. Detta är Finlands nationaloperas och -baletts första skolopera på svenska och den produceras med stöd av finlandssvenska fonder.


Finlands nationalopera har producerat skoloperor i 17 år men nu sker det för första gången på svenska. Librettot bygger på en workshop som musikklasseleverna i årskurserna 3-6 vid Åshöjdens grundskola deltog i under våren 2018. Skoloperan "Djurens planet" tar upp teman som förhållandet mellan djur och människor, empati och längtan efter att bli sedd.

Operan har tonsatts av Cecilia Damström och librettot är skrivet av Monica Vikström-Jokela. Regin görs av Martina Roos. Scenografi och kostymer: Anna Kontek. Operan produceras med stöd av finlandssvenska fonder och har premiär i Almisalen på Finlands nationalopera 15.3.2019. Biljetter till föreställningarna på lördagen 16.3 kl. 12 och kl. 15 kan köpas här.
DELA