Lekparksverksamhet till förfogande i Helsingfors-kanalen

Helsingfors lekparker arrangerar lek- och verksamhetsstunder via elektroniska kanaler för bebisar, stultor, barnfamiljer och skolelever. Programserien Tänään leikitään leikkipuistossa presenterar bl.a. Kukkuluuruu-sång- och lekstunder för babyfamiljer. Orkestern Heppatiitiäiset får familjens större barn att sjunga, röra på sig och börja leka. Kom med i leken och verksamheten!

Lekparkernas nya programserie ”Tänään leikitään leikkipuistossa” publiceras på Helsinki-kanava (helsinkikanava.fi). Videor på olika familjers önskade lek- och verksamhetsstunder, som leds i lekparkerna och i familjehusen, finns att ses på Helsinki-kanava. Videorna publiceras på tisdagar och torsdagar.

Lekparkerna och familjehusen publicerar även på Internet- och Facebook-sidor och för lekparkernas veckovisa verksamhetsstunder hem till familjer och skolelever. Lekparkernas lekar, pyssel och frigång kan nu hemma fortsätta hos deltagarna. Materialet publiceras också på svenska, engelska, arabiska, ryska och på somaliska.

”Direkt då undantagstillståndet började fick vi mycket önskemål av våra kunder om att spela in verksamhetsstunder på elektroniska kanaler. Det är fint att arrangera lekparkers verksamhet hem till familjerna och erbjuda trevlig gemensam sysselsättning. För barnfamiljer är bevarandet av vardagsrytmen och bekanta saker viktiga även under undantagsförhållandena”, säger Hanna Linna, chef för lekparks- och eftermiddagsverksamheten.

Idén för det nya projektet Vetovoimainen leikkipuisto är att öka igenkännandet och åtkomligheten av lekparkerna. Lekparkerna är det mångformade Helsingfors öppna samlingsplatser, stadsdelarnas hjärtan – och nu även åtkomliga på Helsinki-kanava.


Игровые клубы – на «Канале Хельсинки»

نشاطات بستان اللعب مُتاحة من خلال قناة هلسنكي

Waxqabadka jardiinooyinka ciyaarta waxaa laga helaa kanaalka Helsinki