Lekparker bjuder höstlovsfirare på roliga aktiviteter

Hålligång för skolelever

Till de aktiviteter som erbjuds skolelever under höstlovet hör friluftsliv, motion, lekar, spel, avkoppling samt umgänge med kompisar. Den ledda verksamheten går ut på att man knåpar och musicerar, rör på sig, leker, spelar och gör utflykter. Skoleleverna deltar i planeringen av verksamheten. Dessutom ordnar lekparkerna dagsläger och utflykter runt om i staden. På programmet står t.ex. följande: I södra Helsingfors har man möjlighet till äventyr som s.k. läsagenter eller till att dyka in i berättelsernas värld, i västra Helsingfors kan man testa sina mediafärdigheter genom att göra en film, i norra Helsingfors ordnas #pyörälläpäästään-evenemang och i östra Helsingfors gör man utflykter till Naturhistoriska museet och centrumbiblioteket Ode.

Pyssla och syssla under höstlovsveckan

Evenemanget Pienten puuhat (pyssla och syssla) riktar sig till barn under skolåldern och deras familjer. Välkommen för att leka, röra på dig, musicera, pyssla och träffa andra barn och familjer. Aktiviteterna är avgiftsfria och ingen anmälan krävs. Det är möjligt att värma egen mat och koka kaffe eller te.

Till buds står allt från musikstunder, gårdssysslor, babymassage till hinderbana. Aktiviteter för de små (Pienten puuhat) hittar du också i stadens evenemangkalender (på finska)
Mer information om de lekparker som håller öppet och närmare tidtabeller för de olika de evenemangen finns på www.hel.fi/leikkipuistot samt på lekparkernas anslagstavlor och Facebooksidor.