Möten-klubb / Foton Maarit Kytöharju, Jaakko Paarvala och Vanessa Riki

Helsingfors stadsorkesters Möten-klubbkvällar inleds den 6.9

Helsingfors stadsorkesters populära Möten-klubb fortsätter sin verksamhet under den kommande säsongen. Klubben utgör en arena för kreativa idéer och överraskande möten. I klubben uppträder HSO:s musiker med sina vänner. Möten-klubben är gratis och öppen för alla. Den arrangeras i Musikhusets Huvudfoajé på fredagar ungefär en gång i månaden.

Programmet inleds ca kl. 21, efter att konserten har avslutats. Caféet är öppet till kl. 22.30.

Approaching Bach
fre 6.9 kl. 21

På höstsäsongens öppningskonserts klubb gör vi en djupdykning ner i kanonmusikens värld. Australiensaren Brett Deans verk Approach, skrivet som en inledning till Bachs sjätte Brandenburgkonsert, får sin Finlandspremiär. 

I grund och botten, Berio!
fre 20.9 kl. 21 

Det påstås att Berios folksånger utmanar lyssnaren. Vi fyra arma spelmän utmanar nu oss själva som musiker och arrangörer. Hur kan dessa sånger födas på nytt i våra händer och vara oss trogna samtidigt som de med glädje hälsar det urämne som maestro Berio utgick ifrån då han formade sina versioner? 

Vid traditionernas källa
fre 4.10 kl. 21

Helsingfors stadsorkesters horngrupp framför musikstycken från den tyska romantiken och traditionella finländska verk för hornensemble.

Bron
fre 1.11 kl. 21

HSO:s konsertmästare Jan Söderblom leder Grankullas musikfestspel där hans ensemble Grani-kvartetten uppträder. Nu kommer han med sin kvartett till Möten-klubben.  Missy Mazzoli (f. 1980) är en av sin generations mest belönade amerikanska tonsättare. I klubben framförs hennes av Brooklyn Bridge inspirerade verk Harp and Altar. 

Umo Helsinki ensemble: Cinema Italiano
fre 29.11 kl. 21 

Tero Saarti och UMO Helsinki Ensemble för oss på en oförglömlig fantasifärd till de stora känslornas och filmernas Italien. Ensemblen sparar inte på ambitionerna då den tar itu med evergreens av de älskade filmtonsättarna Ennio Morricone och Nino Rota.

Läs mer: 

Helsingfors stadsorkesterDELA