Skoleleverna i Helsingfors har sportlov 18.2–22.2.

Sportlovet fullt med evenemang i februari

Skoleleverna i Helsingfors har sportlov 18.2–22.2

Svedängens vinterjippo, precisionskast med snöbollar, filmer, tubeverkstad, teater, urbana upptäcktsresor, tävlingen om Stadis finaste snögubbe och mycket annat. Kultur- och fritidssektorn ordnar kul och avkopplande pyssel under sportlovsveckan. Bekanta dig med det mångsidiga programmet! Sportlovets svängigaste motionsdagar i Tölö sporthall och Sportkvarnen, spänning och balansträning på Wibit Aquatrack-vattenmotionsbana. Hoppa, skutta och bolla på EasySport-veckan!

Några plock ur utbudet:

Trafikstadens familjedagar – Körning med trampbilar i den fräscha kölden

Trampbilar och friluftsliv i mitten av staden. Rolig motion för hela familjen 18.2 kl. 9–15 Barnens trafikstad.

Månsembly Winter

Månsembly Winter 20–22.2 På Månsasgården ordnas ett evenemang med betoning på spelverksamhet under sportlovsveckan. Olika temaspel och fritt spelande. Turneringar! Konsolspel! Brädspel! Fortnite! Super Smash Bros! Escape room! Evenemanget kulminerar i ett avslutningslan som fortsätter över natten. Förhandsanmälan.

I Fallkulla får man kela med djur

Efter arbetsfördelningen får ungdomar bl.a. städa kättar, sköta djur och samtidigt bekanta sig med likasinnade vänner. Sportlovsverksamheten i Fallkulla är avsedd för ungdomar i 9–17 års ålder.
18–23.2 Fallkulla husdjursgård

Kom med på sportlovsveckans roligaste upptäcktsresa!

I Stadsmuseets Barnens stad kan man hoppa på en gammal hästdragen vagn eller styra ett skepp mot 1700-talsäventyr. I teatern får man roa sig med handdockor och lustiga rollkläder, och på Sederholms butik ändras rollerna i glada butikslekar. För de minsta museigästerna finns en egen maritim lek-, läs- och vilohörna. I kristallrummet får man njuta av sin egen matsäck och där finns också ett skötrum. Barnens stad

Kom och trivs i lekparker under sportlovet

En sportlovsvecka för skolelever arrangeras i lekparkerna 18–22.2. Kom och ta också din kompis med dig till parken.

I lekparkerna ordnas dagligen program, bl.a. friluftsliv, motion, lekar och spel. Dessutom ordnar en del parker dagsläger och utflykter för skolelever runt om i staden. Parkerna är öppna vardagar kl. 9–16. Programmet är avgiftsfritt.

Gå och se myskoxparet och den trefärgade pilgiftsgrodan på sportlovet

På Högholmen kan man granska djurens vintersysslor och njuta av friluftsliv under sportlovet. På vardagar ordnar Helsingfors lekparkers handledare öppet program för alla kl. 11–14. Djurparken har 16–24.2 längre öppettider än normalt, kl. 10–18.

Besökarna har dagligen möjlighet att se när djuren matas och guiderna berättar samtidigt hur det står till med djuren och med deras artfränder i naturen.

Ett alldeles skumt äventyr på Naturhistoriska centralmuseet

Under skolornas sportlovsvecka släcks ljuset på Naturhistoriska museet för att skapa ett alldeles skumt änventyr i Finlands natur. Hittar du ugglorna som jagar i mörkret? Och hur ser en björn ut i ficklampans ljuskägla? Ta med dig din egen ficklampa och upplev utställningen Finlands natur i en mörk stämning under veckorna 8 (ti 19.2–lö 23.2) och 9 (ti 26.2–lö 2.3).

Ljussvärdsverkstäder på Tekniska museet

Under sportlovsveckan 19–24.2 är det möjligt att på Tekniska museet pyssla ihop ett eget ljussvärd. Verkstaden lämpar sig för barn över 7 år med sina föräldrar. Också vuxna är välkomna att komma och pyssla. Verkstadsavgiften 7 euro betalas i biljettluckan innan man kommer till verkstaden.

Ett sportlovsäventyr på fem språk på Teatermuseet

På Teatermuseets program står som bekant Detektivbyrån Kissa&Kissa med ett nytt knepigt mysterium 19–22.2 dagligen kl. 12–15. Kom med när det passar dig, men senast kl. 14.30. Deltagandet ingår i inträdesbiljettens pris, ingen förhandsbokning krävs.

Tips om aktiviteter och platser att besöka

Skridskoåkning, skidning och motion.


Nyheten uppdateras i takt med att ny information om sportlovsveckans evenemang kommer in.

DELA