Utöver detta arrangerar Sibafest en kinokonsertserie i samarbete med Nationella audiovisuella institutet och DocPoint.

På Sibafesten stämmer de studerande, yrkesmusikerna och publiken upp sina röster

För åttonde gången arrangerar Konstuniversitets Sibelius-Akademi sitt stora evenemang Sibafest som intar Musikhuset och de nyinvigda unika konsertsalarna på Norra Järnvägsgatan 25.1–1.2.2020. Festivalveckans samlande tema är ”Äänessä”. Det speciella med evenemanget är att studerande och lärare på Sibelius-Akademin, kända artister och publiken stämmer upp sina röster – gemensamt och var för sig. På Sibafestens öppningskonsert 25.1 får vi lyssna på Rajaton, Club For Five, Aito Collective, gästsolister och konsertpubliken.

Öppningsdagen, lördagen 25.1, sjunger vi Kerkko Koskinens låt Minä suojelen sinua kaikelta vid allsångsevenemanget på Medborgartorget och tillsammans skapar vi ett improviserat ljudlandskap under ledning av Aija Puurtinen och Tuukka Haapaniemi från Club for Five.

Tisdagen 28.1 kliver artistfamiljer upp på scenen i konsertsalen på Norra Järnvägsgatan 9. Vi får lyssna på när äkta makar, syskon och föräldrar och barn musicerar tillsammans.

Torsdagen 30.1 står Lyssna, jag komponerar! på programmet. Vi får lyssna på barns och ungdomars kompositioner för symfoniorkesterns instrument. De unga leds av professionella kompositörer, konstnärer inom olika konstområden och Sibelius-Akademins studerande och lektor i musikpedagogik.

Utöver detta arrangerar Sibafest en kinokonsertserie i samarbete med Nationella audiovisuella institutet och DocPoint. På kinokonserterna ackompanjeras stumfilmerna av mänsklig röst som de musikteknologistuderande bearbetar i realtid.

Läs mer: