Metro. Foto: Jussi Hellsten.

Måndagen lönar det sig att använda metro, närtåg, cykel eller gå till fots

16.7 Elfelet har redan åtgärdats men förseningar och avvikelser väntas långt in på eftermiddagen i tågtrafiken.

Helsingforsregionens trafik

Undantagsinfo

Omfattande störningar i kollektivtrafiken förväntas på söndag 15.7 och måndag 16.7 på grund av möte mellan USA:s och Rysslands presidenter.

Mötet påverkar kollektivtrafiken mest på måndag mellan klockan 11 och 20. Spårvagnstrafiken stoppas helt vid flera tillfällen i hela staden på måndag. Huvudleder kan stängas av för trafik. Flera busslinjer kör undantagsrutter när vissa vägar avstängs för trafik och avstängningar orsakar också förseningar och avvikelser i busstrafiken i hela regionen.

Sveaborgsfärjan är inte i trafik på måndag. Sveaborgsfärjan ersätts av servicefärjan som går mellan Skatudden och Sveaborg. Också demonstrationer kommer att orsaka störningar och förseningar.

Det lönar sig att använda metro, närtåg, cykel eller gå till fots. Metron och närtågen kör mestadels som vanligt på söndag och måndag. Reservera mer tid än vanligt för resor!

  • Linje 24 kör undantagsrutt från söndagskvällen till måndagskvällen. Linjens ändhållplats är på Linnankoskigatan. Linjen trafikerar inte sträckan Barnkliniken-Fölisön.
  • Spårvagnslinjerna 2, 3 och 7 är på undantagsrutt.
  • Spårvagnslinje 4 kör inte till Skatudden.
  • Mellan Skatudden och Järnvägstorget kör Shuttle-buss.
  • Linje 4 kör från Glaspalatset följande rutt: Glaspalatset-Järnvägsstationen-Hagnäs (Vänder om vid Arena-hus) Hagnäs-Järnvägsstationen-Glaspalatset.
  • Spårvagnslinje 5 kör inte på måndag. Shuttle-buss kör från Skatudden till Järnvägstorget.
  • Sveaborgsfärjan är inte i trafik på måndag eftersom polisen stänger Salutorget. Servicefärjan Ehrensvärd går mellan servicekajen på Skatudden och Sveaborg.  Ehrensvärd kör från och med kl. 6.00 fram till kl. 02. Den första färjan avgår kl. 6 från Sveaborg och den sista färjan avgår kl. 2.20 från Skatudden.
  • Det finns ingen spårvagnstrafik från Olympiaterminalen under trafikavbrott. Det finns ingen ersättande trafik från och till Olympiaterminalen.
  • Ca 10 stadscykelstationer är ur bruk på söndag 15.7 och måndag 16.7 i Helsingfors. På dessa cykelstationer kan man inte låna eller returnera stadscyklar.

På måndag ger biljettkontrollanterna rådgivning på Sveaborg, Skatudden, Elielplatsen, Järnvägstorget, i Västra terminalen, Olympiaterminalen, på Salutorget och i Ilmala.

Aktuell information se HSL.fi samt HSL:s Twitter- och Facebook-sida.

Helsinginforsregionens trafik

Presidenternas möte har betydande inverkan på trafiken 16.7 - en del av centrum stängt för fordonDELA