Foto: Helsingfors stad

Kollektivtrafikens dygnsbiljett är behändig på sommaren

Du som rör dej i Helsingforsregionen på sommaren; om du tänker göra flera resor under dagen eller besöka intressanta platser under flera dagar är det bäst att köpa HRT:s dygnsbiljett, som man får för 1-7 dygn. Då du laddar ner HRT-appen gratis har du både biljettautomaten och trafikguiden i din mobil - från appen får du dygnsbiljetter och enkelbiljetter och där finns även HRT:s reseplanerare.

Du kan också lära känna huvudstadsregionen och dess omgivning i sadeln på en stadscykel.

Man kan skaffa dygnsbiljetten på många sätt. I kollektivtrafikens biljettautomater kan du köpa 1-7 dygnsbiljetter för vuxna och barn för hela HRT-området. Biljetten laddas på kortet och den börjar gälla från och med att du visar biljetten för kortläsaren vid starten för din första resa.

Du kan köpa 1-dygnsbiljett för Helsingfors interna trafik samt för regiontrafiken inom Helsingfors, Esbo, Grankulla och Vanda (AB och ABC) från enkelbiljettautomater och av bussförarna. Dygnsbiljetter som du köper i biljettautomaten eller på bussen skrivs ut på papper och gäller från och med köpet.

HRT-appen, som du laddar ner gratis, erbjuder hela utbudet av dygnsbiljetter för alla zoner. I appen kan du bestämma datum och tid för när dygnsbiljetten ska gälla. Från HRT-appen kan du också köpa enkelbiljetter för barn och vuxna.

Oavsett om du är på väg till Tempelplatsens kyrka eller och vandra i skogen i Noux, når du ditt mål med kollektivtrafiken. HRT:s reseplanerare är den bästa hjälpen då du väljer förbindelser, du kan söka linjer med gatuadresser eller namnet på destinationen. Reseplaneraren berättar även vilka zoner du behöver biljett för på din rutt och vad resan kostar.