I augusti kan det bli konstöverraskningar också i hemmen.

Helsingfors festhelg sprider 21–23 augusti ut sig på gårdar och gator

Helsingfors festspel kan inte ordnas i sommar, men Helsingfors festhelg sprider 21–23 augusti ut sig på gårdar och gator samt på nätet, i radio och i tv. Konsten kommer nära med intima kvarterskonserter på bostadshusens gårdar, och helsingforsarna får glädja sina nära och kära med personliga konstgåvor. Vem som helst kan nu på webben beställa ett framträdande för en vän eller familjemedlem. Konstgåvorna delas ut i början av augusti inför Helsingfors festhelg i samarbete med Helsingin Sanomat.

HS Live bjuder fredagen den 21 augusti på ett direktsänt specialgig med legendariska bandet Tasavallan Presidentti, som redan i 50 år har spridit den progressiva rockens glädjebudskap. Festhelgens spelning genomförs i samarbete med Viapori Jazz. Lördagen den 22 augusti blir det Barnens jam för hela familjen på HS Live. Under förmiddagsskojet går det att dansa till barnens favoriter: Mimmit, Flip Flop, Maukka & Väykkä och OP:s Hippos. Via HS live kan man under festhelgen ta en titt på kvarterskonserterna på bostadshusens gårdar, där bland annat Pekka Kuusisto och Maria Ylipää framför sina versioner av Aviciis musik.

Helsingfors festhelg 21–23.8.2020. Hela programmet på adressen helsinkifest.fi.

Till Helsingfors festhelg bidrar de huvudsakliga samarbetspartnerna Helsingin Sanomat, Elisa och OP, sponsorerna Accenture, HOK-Elanto och Clear Channel samt servicepartnerna PunaMusta, Heku och Renault. Evenemanget får stöd av Undervisnings- och kulturministeriet.

Helsingfors festhelg är ett evenemang producerat av Helsingfors evenemangsstiftelse. Helsingfors evenemangsstiftelse har som mål att utveckla Helsingfors till en allt attraktivare och bättre fungerande evenemangsstad. Helsingfors evenemangsstiftelse hör till Helsingfors stadskoncern.

Foto: Niklas Sandström