Asiatiska lejon.

Högholmen öppnar den 3 maj

Högholmens djurgård önskar besökarna åter välkomna från och med den 3 maj. När djurparkens fem månader långa nedstängning tar slut får man åter komma och titta på djuren utomhus. Största delen av inomhusutrymmena, såsom de tropiska husen, hålls stängda på grund av coronasäkerheten.

Helsingfors stad avvecklar etappvis coronarestriktionerna för sina offentliga utrymmen från och med början av maj och samtidigt öppnas även Högholmens utomhusutrymmen för allmänheten. I djurparken är det möjligt att röra sig utomhus i sina egna sällskap, hålla avstånd och iaktta god hygien.
Högholmens djurhus håller tillsvidare stängt för att undvika kontakter.

Säkerheten under besöket på Högholmen ökas med förhandsanmälan. På så sätt kan man sprida ut besökarnas ankomst och begränsa besökarantalet. Högholmens guider berättar om djuren och ser till att säkerhetsavstånden hålls på det populäraste platserna. I stället för matning av djuren erbjuder programmet djurrutter som man kan gå på egen hand.

Högholmens öppettider i maj är kl. 10–18 på vardagar och kl. 10–20 på veckoslut samt på skärtorsdagen. Sjöbussarna börjar trafikera dagligen från Salutorget och Högholmens souvenirbutik öppnar. Restaurang Karhu och Blåbärslandets Bistro Bron betjänar dagligen. Högholmens wc-utrymmen samt picknickplatser och grillplatser utomhus är tillgängliga för besökarna.

Högholmens djurgård är en allmännyttig stiftelse som tillhör Helsingfors stadskoncern. Stiftelsens uppgift är att skydda utrotningshotade arter och naturens mångfald. Varje besökare stödjer Högholmens arbete.

Högholmen

Foto: Högholmen