Solpanelerna installeras på Mässcentrets tak sommaren 2019. Foto: Mässcentrum

Helens nya solkraftverk byggs på Mässcentrums tak

På Mässcentrums tak byggs ett av Helsingfors största solkraftverk, och solpanelerna kommer att kunna bokas av Helens kunder.

Mässcentrum ökar andelen förnybar energi och minskar sin energiförbrukning genom att täcka fastighetens tak med över 2000 solpaneler som producerar cirka 592 MWh energi per år. Solenergin börjar produceras i samarbete med Helen.

Solpanelerna installeras på Mässcentrets tak sommaren 2019. Samtidigt minskar behovet av kylning och därmed energiförbrukningen, eftersom solpanelerna har en skuggande effekt. Avsikten är att installera fler solpaneler senare.

Att öka andelen förnybar energi och minska energiförbrukningen ingår i Mässcentrums klimatmål och är ett led i ett mångårigt, prisbelönt miljöarbete. Mässcentrum fungerar som Helsingfors stads partner vid skapandet av ett klimatneutralt Helsingfors inom nätverket Klimatpartnerna.

”Vi som är dagens aktörer fattar just nu beslut som bygger framtiden för kommande generationer. Att ta hand om klimatet och bidra med vår andel är det enda alternativet för oss. Förutom att vi minskat energiförbrukningen och ökat andelen förnybar energi har vi också uppnått 99-procentig återvinning av vårt avfall”, säger marknadsförings- och kommunikationsdirektör Maria Mroue som undertecknat klimatåtagandet på Mässcentrums vägnar.

”Vi är glada att få fortsätta med Helens populära panelbokningskoncept på Mässcentrums fastighet. Helen uppfyller nu sitt löfte att bygga fler solkraftverk när efterfrågan på paneler som kan bokas fortsätter. Vi bygger en klimatneutral framtid tillsammans med kunderna”, säger direktör Marko Riipinen på Helen.

Fakta:

  • Solkraftverk effekt 695 kWp
  • Beräknad produktion 592 MWh/år
  • I det första skedet 2319 paneler, senare fler
  • Paneler 300 W monokristallina paneler
  • Byggstart sommaren 2019
  • Solkraftverket fungerar enligt Helens panelbokningskoncept, så att vem som helst kan boka en egen panel i kraftverket.

Läs mer:

På Mässcentrums tak byggs ett av Helsingfors största solkraftverk

Mässcentrum
DELA