Helen först i Finland med att lägga till mobilbetalning bland faktureringsalternativen

Helen och MobilePay har kommit överens om ett samarbete som gör det möjligt att betala Helens elräkningar med mobilbetalning nästa år. Helen är det första företaget i Finland som tar med mobilbetalning som faktureringsalternativ.

Helens mål är att ta i bruk nya digitala tjänster och erbjuda lösningar som förenklar kundernas vardag. Elektronisk fakturering ökar med fart, och de flesta kunderna använder redan e-faktura. Mobilbetalning är ett nytt stort steg mot elektronisk fakturering, och man tror att den kommer att sprida sig snabbt under de närmaste åren.

Behändig faktureringsprocess

Helen utvecklar faktureringsprocessen kontinuerligt och har byggt upp den i samarbete med partners. Intrum sköter reskontratjänster, betalningspåminnelser och indrivningstjänster samt kundtjänsten i samband med fakturering och indrivning. Förmedlingen av räkningar till MobilePay och andra faktureringskanaler sköts av PostNord Strålfors Oy. Att ta i bruk MobilePay som faktureringskanal blev aktuellt för Helen när bolaget tillsammans med sina partners byggde upp en process som gjorde det möjligt att förmedla räkningar till tjänsten.

Läs mer:

Helen

DELA