Helsinki Cup.

Finalen i Helsinki Cup spelas på lördag

Helsinki Cup är en av Europas största turneringar inom juniorfotboll. I turneringen deltar 16 000 spelare samt tränare, föräldrar och övriga anhängare och hjälpredor. I år spelas matcher endast med inhemska lag.
Detta är den 45 gången som Helsinki Cup ordnas. Finalerna spelas 11 juli.

Spelarnas säkerhet har beaktats

Man har beaktat coronapandemin i arrangemanget. Glöm inte handhygienen. Håll för din mun och näsa om du nyser eller hostar. Om du inte har en näsduk, hosta eller nys i din ärm. Omklädningsrummen kan inte användas under turneringen.

Det rekommenderas att riskgrupper inte alls deltar i evenemanget. Spelarna bör ha med sig egen handsprit. Mellan matcherna ska man hålla så långt avstånd som möjligt till andra som inte är med i laget. När matchen är slut ska man avlägsna sig från planen så fort som möjligt med hänsyn till säkerhetsavståndet. Man får inte delta i turneringen eller träningarna om man är känner sig lite sjuk/har lindriga symtom.

Allmänna råd för covid-19 under turneringen, på finska
covid19-råd för åskådarna i Helsinki Cup, på finska 

Rekordmånga tjejlag deltar

I år deltar 1113 lag och sammanlagt ca 16 000 spelare; 913 pojklag och 200 tjejlag. Turneringens matcher spelas på 15 planer runt om i Helsingfors.

I början var vi rädda att det inte alls blir någon Helsinki Cup, men situationen blev bättre så vi kunde ordna turneringen i år.

Matcher spelas på följande planer:
Berghäll/Brahe, Gårdsbacka, Kottby, Drumsö, Kvarnbäcken, Britas, Parkstad, Bocksbacka, Brobacka, Tali, Hagalund, Stapelstaden, Tölö, Nordsjö och Väinämöinenplan.

Läs mera:
Helsinki Cup på finska
Helsinki Cup: program och tidtabell på finska

Foto: Helsinki Cup