Degerö nya bibliotek

Degerö nya bibliotek och miljöallrummet för unga öppnas

Degerö nya bibliotek och miljöallrummet för unga öppnas i köpcentret Saari på Degerö. Invigningsfesten firas torsdagen den 22 november kl. 10–20. Bl.a. kollektivet Vieno Motors anarkofloristiska framförande och Mullvadens visit finns på öppningsfestens program. Gatukonstnär Jussi Two Sevens väggmålning offentliggörs i de ungas miljöallrum.

Det nya biblioteksutrymmet betjänar bättre både personer i olika åldrar men också dem som bara gör en avstickare till biblioteket. Samarbetet mellan biblioteket och ungdomsgården intensifieras i och med de delvis gemensamma nya utrymmena som möjliggör att man kan ordna evenemang och jippon tillsammans. Samfund och stadsbor kan boka allaktivitetssalen och den rymliga terrassen.

En del av bibliotekets ungdomssamlingar är placerade i ungdomsgården och man kan ta sig till biblioteket via ungdomsgården. Den mycket efterfrågade bokhundsverksamheten kommer att förverkligas i de ungas miljöallrum.

Det nya miljöallrummet för unga administreras av miljöverksamhetens ungdomsarbetsenhet i Helsingfors och kommer att vara öppet för unga, de ungas grupper och stadsbor i Helsingfors. I utrymmet kommer man att ordna miljöverksamhet som är planerad och förverkligad av unga, bl.a. miljöanpassad kafé- och djurverksamhet, evenemang och jippon samt tematiska- och i takt med årstiderna växlande verksamheter.

Läs mer:

Helmet