Helmets lilla filmutmaning

Biblioteket utmanar dig att söka nya upplevelser och vidga vyerna

Helmetbibliotekens årliga utmaning är här igen. Med den lekfulla utmaningen vill biblioteken locka dig till nya och glada upplevelser genom att tipsa dig om läsning, böcker, musik och spel du inte provat på förr.

Nu startar Helmets läsutmaning för sjätte gången. Nu går vi vilse, skriver brev och läser samisk litteratur. Årets musikutmaning ger 50 nya sätt att välja musik ur musikvärldens enorma och mångsidiga utbud. Spelutmaningen vill i sin tur inspirera dig att på ett nytt sätt i gemenskap med andra lära känna olika spel. Filmutmaningen vill inspirera till nya tittarupplevelser: filmkonstens pärlor, kultfilmer, rörliga och rörande bilder från när och fjärran.

Helmets läsutmaning

Läsutmaningen är ett lekfullt läsprojekt som räcker hela året. Du får 50 olika sätt att hitta något nytt att läsa. En stor del av delutmaningarna har kommit som förslag från deltagarna. Målet med läsutmaningen är att ge nya perspektiv, att inspirera och överraska.

Läs mer: Helmets läsutmaning

Helmets musikutmaning

Din uppgift i musikutmaningen är att under år 2020 lyssna på 50 musikstycken / verk / publikationer / ljudinspelningar / skivhelheter som är obekanta från tidigare för dig. Musikutmaningen passar alla och var och en kan utföra den på sitt eget sätt. Du kan hålla dig till egen favoritmusikgenre eller styra mot det okända. Du kan komplettera utmaningen genom att gå på konserter eller andra framträdanden.

Läs mer: Helmets musikutmaning

Helmets spelutmaning

Din uppgift är att spela 24 olika spel under år 2020. Du väljer spelen fritt enligt listans kriterier. När du antar utmaningen ska du minnas att syftet är att göra din spelhobby roligare, inte att skapa spelstress. Det är roligt att anta spelutmaningen tillsammans med andra. Fråga om din vän vill komma med eller gå med i spelutmaningens Facebookgrupp.

Läs mer: Helmets spelutmaning

Helmets filmutmaning

I filmutmaningen tittar du under år 2020 på 50 filmer som du fritt väljer utgående från listans kriterier. Du kan se din favoritfilm på nytt eller öppna ögonen för det okända.

Läs mer: Helmets filmutmaning

Helmets lilla filmutmaning

Helmets lilla filmutmaning är avsedd för barn, ungdomar, skolklasser och för vuxna som vill anta en kortare version av filmutmaningen. Helmets lilla filmutmaning främjar audiovisuell läskunnighet och öppnar nya världar för mänskor i alla åldrar. Tanken med filmutmaningen är att du under år 2020 tittar på 25 filmer som passar in på de olika delutmaningarna.

Läs mer: Helmets lilla filmutmaning