en kvinna flyger drönare

Anmälningen till Arbis kurser börjar måndag 16.8

Nyheter i årets kursutbud är bland annat mongoliska och tuftning med punch needle.
Från och med måndag 16.8 klockan 10.00 är det möjligt att anmäla sig till Arbis kurser. Under måndagen öppnar anmälningen till kurser i bland annat bildkonst, media och motion.

Anmälan kan göras dygnet runt via nätportalen Ilmonet eller genom att kontakta Arbis kansli.

Läs mer om hur du anmäler dig

Höstterminen kör igång 2.9. Terminen inleds med närundervisning i mindre grupper.

Arbis rektor Moa Thors välkomnar alla att ta del av institutets kurser och föreläsningar i höst.

”Vi ser fram emot att börja på nytt och få träffa alla kursdeltagare. Vi har både nyheter och gamla godingar i kursutbudet – något för alla och på olika sätt.”

Nyheter för i år är bland annat mongoliska och tuftning med punch needle. Under hösten ordnas även fyra så kallade cookalongs, alltså nätkurser där deltagarna lagar mat tillsammans, men hemma i sitt eget kök.

Årets tema är Ett Arbis på alla sätt

Moa Thors berättar att temat för det nya läsåret är Ett Arbis på alla sätt. Temat avspeglar att Arbis inte längre bara finns i det fysiska rummet.

På grund av coronapandemin har mängden nätkurser blivit fler. Dessutom erbjuder Arbis även kurser som ordnas ute i naturen.

”Våra kurser erbjuder varierande former av lärande – med händerna, fötterna, näsan, öronen, hjärnan och hjärtat inte att förglömma. Alla har också olika utgångspunkter och orsaker till att komma till Arbis. Oberoende av vilken orsaken är för dig, är du hjärtligt välkommen till Arbis!”