584 vårkurser väntar på dig på Arbis

Vare sig du suktar efter en ny fritidsaktivitet eller vill ge en kurs i julklapp, har en hel del nya kurser publicerats för vårterminen. Börja med något nytt eller bekant i januari eller inspireras av utflykter och uteliv  i maj och juni. Läsårets tema kretslopp syns genom hela kursutbudet. Inom hantverk får gamla silversmycken och kläder nytt liv och upprätthåller hantverkstraditioner som vävning, bokbindning, knyppling och lappteknik. På träslöjdskurser kan du bygga en elgitarr eller –bas och i verkstaden kan du fixa upp din gamla fåtölj eller söndriga fönster.

Inom hushåll fortsätter vi med instickare ur olika matkulturer, bekantar oss med hurdana insekter vi kan använda i matlagning och fokuserar på det ekologiska. Samhällsämnen tar upp bl.a. Helsingfors historia, sexualkunskap på öppna universitetet och inom bildkonsten går vi på gallerirundor, konstresor utanför Helsingfors, fotograferar i stadsmiljö och djupdyker i olika tekniker.

Låt din inre ornitolog bekanta sig med Tölövikens fåglar eller låt dina gröna fingrar lära sig om de ätbara örterna och växterna i naturen eller bekanta sig med ekologisk odling. Inom Media och informationsteknik kan företagare komplettera sina kunskaper i affärsplanering, bokföring, programmering och eCommerce. Kurser i ombrytning och bildhantering, grundkurser i IT och mycket mer präglar vårens kursutbud.

Turistkroatiska, polska och estniska är bara några av de 24 språken som undervisas på Arbis. Språkkurserna sträcker sig från nybörjarkurser till allt mer avancerad språkvård. För invandrare finns kurser i svenska på olika nivåer både på huvudinstitutet på Dagmarsgatan samt i Stoa i Östra Centrum.

Årets nyheter i motion på Arbis är bl.a. streetdance, flamenco och kundaliniyoga och när vintern är över börjar vi igen med löpaskolan. Litteratur och modersmål erbjuder bl.a. prepkurs inför studentexamen, kreativt skrivande och ordkonst. Gitarr-, piano-, sång- och ensemblekurser fyller musikutbudet. Nyheter för i år är kammarmusik och olika workshopar med instrument och varierande teman.

Arbis kursutbud sträcker sig över alla ämnen och välkomnar alla åldersgrupper både till huvudinstitutet i Tölö och Arbis Östra i Stoa i Östra Centrum. Anmälningar och ytterligare information om kurser på ilmonet.fi samt Arbis hemsidor hel.fi/arbis.

I Vårens kursnyheter 2019 kan du bekanta dig med axplock ur vårens kursutbud.DELA