Suoraan sisältöön
Etusivu
A A A
Lumoava Helsinki kansikuva

Lumoava Helsinki -kirja on kattavin retkiopas Helsingin lähiluontoon

Tiedätkö, missä harmaahaikarat pesivät? Entä mistä löydät harvinaisen vanhat hiidenkirnut, Aarnipadan ja Rauninmaljan? Lumoava Helsinki -kirja esittelee 200 lumoavaa luontoretkikohdetta Helsingissä. Mikä parasta, useat kohteet löytyvät yllättävän läheltä ja ovat helposti saavutettavissa.

Lumoava Helsinki -kirjassa esitellään 200 elämyksellisintä luontopaikkaa: valtaosa Helsingin luonnonsuojelualueista, luonnonsuojeluohjelman alueista ja suojelluista luontotyypeistä, lähes kaikki luonnonmuistomerkit, merkittävät geologiset ja perinneympäristökohteet sekä valikoima puistoja ja muita ihmisen tuottamia viheralueita. 250-sivuisen kirjan julkaisevat Helsingin kaupungin ympäristökeskus ja Edita. Kirjan on toimittanut ja valokuvannut Jussi Helimäki.

Mukana ovat Helsingin merkittävimmät luontokohteet, kuten Vanhankaupunginlahden kansainvälisesti arvokas kosteikko ja Keskuspuiston laajat metsät sekä useimmille ennestään tutut alueet, esimerkiksi Seurasaari ja Suomenlinna. Lisäksi kirja johdattaa lukijansa monille vähemmän tunnetuille mutta silti yhtä kiehtoville paikoille.

Kirjan päätehtävä on auttaa lukijaa löytämään kaupunkiluonnon läheisyys ja monimuotoisuus − arvokkaat luontoalueet sekä pienet yksittäiset kohteet jopa aivan keskustan tuntumasta. Kirja on osa Suomi 100 -juhlavuotta.

”Hienointa on, että sykähdyttäviin luontopaikkoihin pääsee hyvin julkisilla kulkuneuvoilla tai vaikka pyörällä. Jopa puolessa tunnissa voit piipahtaa lähimetsässäsi Keskuspuistossa tai hengittää meri-ilmaa lähes ulkosaariston tunnelmissa kaupunkimme rannoilla”, sanoo Helsingin ympäristönsuojelupäällikkö Päivi Kippo-Edlund.

Kirjan tiedot ja myynti Editan nettikaupassa: https://www.editapublishing.fi/muut/tuote/lumoava-helsinki-200-luontoelamysta

 

JAA